2023-07-17
打邊爐🍲 真係個爐🔥最重要?但我就覺得自己個胃有冇位先最重要🤰🏻同牛魔王朋友食左依間🇯🇵日本過江龍火鍋🍲由日本直送✈️ • 自家牧場育肥既高質黑樺牛🐃你話個爐🔥 / 個胃🤰🏻有冇位先最重要?~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 熊本A5黑樺和牛放題 (成人$438/位 • 小童$288/位)首先要揀湯底(𝟕選𝟏) : 秘製酸辣魚湯🐟 • 花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐓 • (每日限量供應)北海道豆乳玫瑰芝士鍋🤍…而我就揀左🤎壽喜燒湯底配靚牛🤎湯鍋入面配料好足 : 多款蔬菜🥬 • 金菇 • 豆腐 • 日本葛粉 • 一朵牛肉玫瑰花🌹.坐低冇耐,就有得收入座禮物🎁▪️黑樺牧場精選層架 ▫️上層 : 𝟐款和牛🌹▫️中層 : 五花腩 🐷▫️底層 : 魚子🧡 • 黑松露🖤墨魚滑.▪️北海道牡蠣海鮮拼盤 (𝟐人同行)▫️北海道牡蠣海鮮拼盤(蠔🦪 • 蝦🦐) : 店員會先加酒🍾 • 點火🔥,先再加蓋蒸煮。時間夠就會幫我地開蠔,加左酒鮮味更出😝▫️麻辣拼盤 : 牛𦟌 • 皮蛋 • 魚皮🌶️ ▫️鬼馬油炸鬼 : 釀入彈牙蝦膠🦐,表面加左蟹籽點綴🦀.❤️🔥重點黎啦❤️🔥 任食🇯🇵日本𝐀𝟓牛🐃
但我就覺得自己個胃有冇位先最重要🤰🏻
同牛魔王朋友食左依間🇯🇵日本過江龍火鍋🍲
由日本直送✈️ • 自家牧場育肥既高質黑樺牛🐃
你話個爐🔥 / 個胃🤰🏻有冇位先最重要?
而我就揀左🤎壽喜燒湯底配靚牛🤎
坐低冇耐,就有得收入座禮物🎁
▪️黑樺牧場精選層架
▫️上層 : 𝟐款和牛🌹
▫️中層 : 五花腩 🐷
▫️底層 : 魚子🧡 • 黑松露🖤墨魚滑
▪️北海道牡蠣海鮮拼盤 (𝟐人同行)
▫️麻辣拼盤 : 牛𦟌 • 皮蛋 • 魚皮🌶️
▫️鬼馬油炸鬼 : 釀入彈牙蝦膠🦐,表面加左蟹籽點綴🦀
❤️🔥重點黎啦❤️🔥 任食🇯🇵日本𝐀𝟓牛🐃
只要你食得晒,就可以瘋狂出力嗌❣️出力食❣️
溫馨提示💕第𝟏 𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝個胃夠位時一定要嗌多幾款,成棟上夠霸氣 • 夠睇頭,仲可排滿係枱打個卡📸
▪A5 熊本黑樺和牛牛頸脊
▪A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
▪A5熊本黑樺和牛牛前胸
▪A5熊本黑樺和牛千本筋
▪A5 熊本黑樺和牛和尚頭
▪A5熊本黑樺和牛特上霜降小排
▪A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
質素都唔洗多講啦,️🇯🇵日本直送✈️ • 油花分佈均勻🥩 包你一定勁滿足👍🏻
🧆其他火鍋配料方面,一般打邊爐會有既都會有齊晒。
但餐廳係主打🇯🇵日本𝐀𝟓牛🐃,所以我地就冇特別嗌太多其他配料,出力主攻🇯🇵日本𝐀𝟓牛🐃
▪️野飲
罐裝汽水🥤 • 多種自家冷泡茶🫖 (白桃烏龍 • 梨山烏龍 • 茉莉花茶 • 蜂蜜雪梨冰紅茶……)
重點❣️超級適合夏天既沙冰🍧(椰香蜜瓜• 楊枝甘露)
▪️甜品
雪條 • 本地品牌雪糕波波🍨
💕當日大廚👨🏻🍳仲整左燉湯,店員問我地有冇興趣,有既俾我地一人一盅💕
▪冬瓜豆腐海鮮燉湯🍲
不論係海鮮 • 冬瓜 • 豆腐都超足料,每樣都唔止一件,飲落好鮮甜😚
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺店主 • 店員都好𝐍𝐢𝐜𝐞🫰🏻
👉🏻即使客人行埋位都會見到,但都講解野飲 • 醬料(自助區) • 廁所🚾…既位置。
🔺用電話📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單(火鍋配料🧆)