朝早去完南大屿郊游,出返东涌食下午茶。舟车劳顿,唔系太开胃,于是就叫咗个辛辣拉面刺激下胃口。1️⃣辛辣熟成浓汤拉面基本上系熟成浓汤拉面,加一啖辣油喺面。汤底浓厚系基本,咸度适中。不过我多手,加多左几羹黑蒜油,味道就变得太过咸。面条我就选择左硬,弹牙而不黏稠。唯一美中不足,就系配料唔系好够,如果叉烧可以比多一块 ,客人会更加满意、满足。同行者有选择其他味道,我哋最后得出一个结论,就系叫未到最基本嘅一个拉面,然后自己再按个人口味添加酱料,其实都系一样。本身想去一风堂,但留意到最近几次服务以及出品每况愈下,于是就想试吓新嘅嘢,结果亦冇令我失望。Written by Andrew想睇更多食评?记得follow我哋Instagram @mespirit.dining!仲要支持我哋嘅自家饮食专页 @mespirit.hk

1️⃣辛辣熟成浓汤拉面

Written by Andrew
仲要支持我哋嘅自家饮食专页 @mespirit.hk