2022-01-06 1124 浏览
经过神山拉面几次都过门不入,因为往往约咗人😂😂 但佢个门口真系好吸睛,今日最后一日有糖食就冲过去,始终沾面外卖应该都冇堂食咁过瘾🥲佢入面嘅设计几cozy,舖头唔算大,但眼望已经有两三枱日本人,有日本人认证,质素一定有返咁上下!😏个seasonal menu 好得意,有原只猪手(定系猪脚?哈哈)沾面,或者切片上,原本以为男朋友会叫呢款,到最后我哋order:神山豚角沾面,蒜香鱿鱼须,梅子青柠梳打神豚烧叉烧沾面,唐扬豆池鱼,蜜桃焙茶日本沾面拉面汤底通常都系猪骨鱼介,呢度都唔例外,特别之处系佢嘅面条系坑纹,挂汤效果比较突出🤤 口感都好弹牙,又爽,真系唔错豚肉方面,豚角咁厚切就好岩爱吃肉嘅朋友,大啖大啖咬落去😂😂 呢种切法胜在层次分明,只要处理得好,脂肪部份入口即溶,当然呢度都煮得好入味,我咬咗一啖,如果捞饭就不得了😂😂我自己就偏好烧叉烧,食落方便啲,佢嘅秘制酱汁同平时嘅都差唔多,不过厨师烧到真系有焦香效果,食落好香口开胃🤤好钟意佢哋小食都有咁多款,唔单止有鱿鱼须,好少有嘅豆池鱼,仲有沙律、饺子、唔同嘅炸物,仲要都系average 40几蚊一款,好满足到好似我呢啲咁贪心想试唔同嘢嘅人😂😂另外饮

神山豚角沾面,蒜香鱿鱼须,梅子青柠梳打
神豚烧叉烧沾面,唐扬豆池鱼,蜜桃焙茶

坑纹面条

神豚角叉烧沾面

烧叉烧

蒜香鱿鱼须

唐扬豆池鱼

牛油芦笋炒杂菌

另外饮品都好加分,价钱合理,呢一杯蜜桃焙茶我估系佢哋自己调制,应该系蜜桃汁配焙茶,我入口先系蜜桃嘅清甜,之后就系淡淡嘅独特焙茶香,好钟意!
梅子青柠梳打,蜜桃焙茶

By the way,见有啲人话佢哋嘅玉子做得唔好,我又唔觉㖞,我地两个嘅半熟玉子都做得好好,冇其他人讲得咁差😯 系个汤底可以做得再热啲,咁就再正啲!😛😛

2022-01-06
等候时间
10 分钟 (堂食)
神豚角叉烧沾面
烧叉烧