2006-07-23
看見食評唔錯, 又係日本人開的小店, 又來試試先--上圖-- 炸蠔拉麵, 炸蠔因浸在湯上, 所以個炸皮"林" 左, 而蠔本身的味道也不夠鮮, 但佢用既係豬骨湯底, 很奶白色, 味道唔錯, 食左之後唔覺口渴, 証明無乜味精, good, 拉麵也不錯, 但都唔係想像中好味, overall $38 無加一ok 既。下圖-- 炸蝦飯, 正, 有三大隻炸蝦, 炸粉係同蝦分不開的, 而蝦肉鮮味加上仲有一件炸魚, 一件炸茄子, 加上在飯面上的汁也很鮮味, 真係好味。我同老婆仲要了一客雞軟骨$15, 唔底, 只有8粒左右, 同出面的味道也差不多, 仲要了炸雞翼, $15 有三隻, 這個很香脆, 而這店的炸物是即叫即炸的, 所以等的時間可能耐D, 總結係食得過的, 下次帶朋友再試其他。