2019-10-09 210 浏览
和观塘朋友食饭自然都会找附近餐厅食,她说见到有间餐厅都几靓又舒服,最重要是日本风岩晒我地二人,来到原来要去到14楼再行多层上去,而且因为七点後去在下面用身份证登记就差少少,入到去都不少日本东西卖而且都几靓喎,餐牌选择都可以而且好大张相都方便睇,今次小食和饭都有叫,第一样也是我地觉得整餐饭最好味的吉列鱿鱼配他他汁来到,鱿鱼脆口唔油身,入面鱿鱼都几大件,酱汁沙律酱入面有蛋增加香度,而另一小食牛油杂菌煎带子就普通啦,因为带子比较细同牛油煮过都唔够香口,份量不多。之後见到杂菜牛肉锅应该几饱肚就叫了一个,没想到咁细个而且牛肉好硬身又冇牛肉味,其他配料就正常,最後找地叫了一个炒饭,带子牛柳粒炒饭,带子和牛柳粒差点见唔到好失望,炒饭炒得好湿又味道好淡,唔好食。