2023-12-11 983 浏览
收完工落tst买完野劲重🫨谂住都系响附近食个饭就算,行上K11见到有间X茶食蛋包饭,因为太开阳冇去到,望一望见到入面又有一间就行入去,舖头位置比较隔涉,首先要经过一连串卖衫嘅舖头,转弯再转弯先至揾到。木系嘅装修令人一入到去觉得好舒服,男经理带我哋入去坐低响window side 嘅位置,感觉好relax。男经理转头就拎个水壶嚟斟水,点知整到一枱都系水,但佢就施施然行返去水吧度同另一男同事,水吧男同事倾偈,正所谓3个女人一个墟,原来三个男人围埋都好多嘢讲😳即刻扣咗分。叫咗个牛腰肉蛋包饭加带子牛腰肉淋滑,旋风蛋香满满卖相讨好,打咭一流❤️白灼西兰花冇味👎🏻白烚粟米冇味👎🏻👎🏻急冻带子唔热又冇味👎🏻👎🏻另一个系芝士牛肉汉堡橡果黑豚扒芝士用火枪烧到㶶晒😵‍💫牛肉汉堡又干又硬👎🏻👎🏻黑豚扒个粉扑得仲厚过我扒里面都系唔热嘅😵‍💫另外仲追加咗一堆小食难食到冇心机影相👎🏻👎🏻👎🏻食物方面只有炸薯饼同个白饭系热,其他嘢都系室温甚至唔可以称得上系暖。但最最最令人失望嘅系,从头到尾,只有一位女服务员系工作紧,男经理,男同事,男水吧,甚至中途有位男厨房同事,4个人围住响个水吧度,一路叹住佢杯水果茶一路倾偈,倾到

牛腰肉蛋包饭
叫咗个牛腰肉蛋包饭加带子

牛腰肉淋滑,旋风蛋香满满
卖相讨好,打咭一流❤️

白灼西兰花冇味👎🏻

黑豚扒个粉扑得仲厚过我
扒里面都系唔热嘅😵‍💫

另外仲追加咗一堆小食
难食到冇心机影相👎🏻👎🏻👎🏻

但最最最令人失望嘅系,从头到尾,只有一位女服务员系工作紧,男经理,男同事,男水吧,甚至中途有位男厨房同事,4个人围住响个水吧度,一路叹住佢杯水果茶一路倾偈,倾到我都知佢上次送咗部电话俾女朋友,上次放假去咗边度玩🤷🏻‍♀️

而个女同事就好似被排挤咁自己默默做默默做,落单,传菜,收碟,斟水一脚踢。而呀经理只系负责带位同埋单收钱🤦🏻‍♀️

香港地越嚟越多连锁大集团嘅餐厅,想揾一啲小店已经唔多,有好嘅环境好嘅位置,但系食物质素同服务质素咁差嘅话,好难会有回头客,好难经营落去。希望贵公司真系可以好好改善一下,从食物做起,从员工入手。

2023-12-11