2017-12-01 64 浏览
同朋友行完始创之后,大家又肚饿又想食甜碞,就揾到系正对面既宫叶啦.主食返面有拉面有丼食既由放想留肚食小食同埋甜品,我决定叫个拉面店员提醒返我地加几蚊就有野饮一于试下佢啲水果茶啦小食就要鸡翼,同朋友一人一串甜品就一定要试佢最出名既芭菲啦关西叉烧拉面 $52会拉面大大碗都只系52蚊,今时今日黎讲,真系好抵照旧,试下佢个汤底先,浓郁既猪骨汤底再加香重既麻油,令到个汤底几惹味材料都几丰富,有4块叉烧,系我最钟意既半肥瘦,连埋啲汤同埋面一齐食就最夹啦,叉烧一定要有啲肥肉至好食,但又唔可以太肥㖞只溏心蛋甜甜地,带点半熟,个黄入口即溶.钟意既话可以只蛋都得另外仲有2块紫菜,黑木耳,笋性价比颇高+$8 士多啤梨縯纷果茶原价要$30既士多啤梨縯纷果茶, 叫主食再加$8就有得饮,何乐而不为呢固名思义,佢系以士多啤梨为主既,但唔代表无其他水果,入面仲有柠檬,火龙果,奇异果等等,相当丰富味道甜甜地,饮得出真系士多啤梨啲甜味黎,茶味几特别,应该就系'宫叶菓茶既味啦水牛城鸡翼 $40通常系西餐先会见到有水牛城鸡翼呢间日式餐厅既水牛城鸡翼又出奇地好食㖞微辣程度岩岩好,唔会掩盖鸡翼本身既味道值得一试拣甜品个时太多选择
店员提醒返我地加几蚊就有野饮
一于试下佢啲水果茶啦
小食就要鸡翼,同朋友一人一串
甜品就一定要试佢最出名既芭菲啦

水牛城鸡翼 $40
水牛城鸡翼
通常系西餐先会见到有水牛城鸡翼
呢间日式餐厅既水牛城鸡翼又出奇地好食㖞
微辣程度岩岩好,唔会掩盖鸡翼本身既味道
值得一试
甜品个时太多选择,唔知拣边款好
掀到呢页见到上面个2款反转左觉得好搞笑

香橙西柚乳酪抹茶芭菲 $48
香橙西柚乳酪抹茶芭菲
最后要左香橙西柚乳酪抹茶芭菲
本身都谂住食芭菲,要呢个既原因系个雪糕系2沟
抹茶同埋乳酪沟埋一齐食,啲味道系偏向乳酪个边,酸酸地
另外都要赞下材料好大方,有香橙,西柚,火龙果,奇异果
食落少少仲有米通同埋凉粉添,所以层次都系好丰富既

食完之后都觉得好饱好满足,值回票价呀
2017-11-30
关西叉烧拉面