2017-09-27
自從上次係太古食完之後一真都念念不忘,見到原來銅鑼灣都有間就即刻入去,想試下上次冇食過既野。讚岐烏冬:叫得讚岐烏冬個精綷梗係係個烏冬度,但係估唔到個湯底一啲都唔輸蝕。湯底勁濃郁,個烏冬索哂湯底既味,配埋魚餅冇得輸。金目鯛魚定食:唔好見到個樣好似平平無其冇乜特別咁,一食落去就知道外表唔可代表一切。金目調魚既味道一啲都唔寡,味道好豐富,一下子就食哂成個定食。抹茶卷蛋:抹茶卷蛋入面既抹茶忌廉做得好幼滑,食得出係用心製作。卷蛋仲配埋抹茶雪糕同紅豆,滿足哂想食甜品既慾望。林屋抹茶芭菲:見佢寫住依個係全店最暢銷既甜品,忍唔住就叫左黎試下。果然冇令我失望,除左有厚厚既一層抹茶雪糕,仲有好多唔同既配料,好似抹茶蕨餅、小丸子咁,真係過足口癮。焙茶牛奶忌廉:試得多抹茶都想試下其他味既茶品,飲落有烘焙過既味道,比起抹茶多左一份新鮮感。而且口感非常幼滑,仲好香焙茶味添。京林屋所有食材都非常優質,而且服務態度好好,下次要再試下其他野食。
讚岐烏冬:
金目鯛魚定食: