2023-09-26 868 浏览
朋友话想食放题,咁就一定系ENCORE极尚大喜屋,地点就脚方便,食物饮品种类选择多兼且水准唔错👍🏻今次我地平日5点半入座,晚市成人放题($298/每位),任饮任食120分钟呢到座位非常阔落,而且灯光环境够光鲜,够晒舒服😄QR CODE落完ORDER等待期间,最好就系去自助区拎D野食食住等😉冷盘海鲜熟食类中式点心区前菜、生果饮品类甜品区无论出面自助区同QR CODE落单都劲多选择,真系花多眼乱😍刺身类:呢个系一个好丰富嘅刺身拼盘,包括有松叶蟹脚、三文鱼、油甘鱼、池鱼王刺身、北海道鲜带子、希灵鱼、北寄贝、赤贝、马刀贝、荣螺、蜜汁鲍片、甜虾、极品大赤虾、冰镇柚子海蜇等等,睇落新鲜好有光泽,肥美而且充满鱼油香味,至于贝类几弹牙爽口😎几中意呢到都几多创意寿司,够晒新意而且好有惊喜😍例如芝士飞鱼籽玉子烧、牛油果酱拌松叶蟹肉、宝石拌龙虾沙律多士、鱼籽玫瑰墨鱼虾、七味芝士蒜蓉大虾、黑松露蟹肉芝士软壳蟹卷、彩色芒果吉列虾卷,卖相精致食落唔错😉而传统寿司味道拍得住一般寿司店味道水准,鱼籽酱北海道带子、牛油果酱吞拿鱼、白松露油甘鱼腩、盐烧左口鱼、拖罗蓉军舰等等,呢D都系我心头好,值得ENCORE👍🏻同埋佢D
呢到座位非常阔落,而且灯光环境够光鲜,够晒舒服😄

冷盘
珍珠奶茶
饮品类
甜品

刺身
刺身类:呢个系一个好丰富嘅刺身拼盘,包括有松叶蟹脚三文鱼油甘鱼池鱼王刺身北海道鲜带子希灵鱼北寄贝赤贝马刀贝荣螺蜜汁鲍片甜虾极品大赤虾冰镇柚子海蜇等等,睇落新鲜好有光泽,肥美而且充满鱼油香味,至于贝类几弹牙爽口😎
鱼籽酱北海道带子, 牛油果酱吞拿鱼, 白松露油甘鱼腩
几中意呢到都几多创意寿司,够晒新意而且好有惊喜😍例如芝士飞鱼籽玉子烧牛油果酱拌松叶蟹肉宝石拌龙虾沙律多士鱼籽玫瑰墨鱼虾七味芝士蒜蓉大虾黑松露蟹肉芝士软壳蟹卷彩色芒果吉列虾卷,卖相精致食落唔错😉而传统寿司味道拍得住一般寿司店味道水准,鱼籽酱北海道带子牛油果酱吞拿鱼白松露油甘鱼腩盐烧左口鱼拖罗蓉军舰等等,呢D都系我心头好,值得ENCORE👍🏻同埋佢D寿司唔会话太大件,所以可以试多D唔同口味都唔惊太快饱😆
金汤慢煮鲍鱼花胶盛
金汤慢煮鲍鱼花胶盛:每次黎到必点嘅菜式,做到中式酒楼水准,味道香浓而花胶大大块,仲有埋鲍鱼仔,回本之选🤤
避风塘软壳蟹
金蒜蓉粉丝蒸扇贝
避风塘软壳蟹金蒜蓉粉丝蒸扇贝川味烧鲜蚝:呢几款海鲜本身都唔错,再加埋佢呢到整D炸蒜劲香口惹味,食到停唔到口😋
香煎虎虾拌黑松露忌廉汁
香煎虎虾拌黑松露忌廉汁:几中意佢个黑松露忌廉汁,CREAMY香浓,虎虾肉弹牙,中间切半,方便食用😋
极品金枕头榴梿烧
极品金枕头榴梿烧:对于榴梿爱好者黎讲真系好开心,冇谂过而家放题都有得食,当然要食返几件满足一下🤩

仲有好多种嘅熟食,未能一一尽录,蜜椒薯仔牛柳粒牛油炒粟米芝麻鸡翼烧温室甜菠萝盐烧牛舌盐烧鸡翼等等,都系滋味之选😋

天妇罗虾皇帝蟹棒天妇罗蕃薯仔天妇罗呢类炸物小食,炸得好香口,唔算太油腻😁
大合照🤩
极尚椰皇燕窝炖蛋白
水果
Haagen Dazs 雪糕
最后甜品环节,叫左极尚椰皇燕窝炖蛋白,食落比想像中滑溜同清甜,仲可以起埋D椰肉黎食添🤤另外当然唔少得拎Haagen Dazs 雪糕慢慢叹😎
2023-09-20
冷盘