2020-03-06 1764 浏览
【川菜套餐🌶】HKD340/位-无辣不欢嘅朋友仔一定要试吓呢间🥰,味道同几年前食嘅一样,水准依然keep到🤓👏🏻 呢个套餐会嘅凉菜同热菜份量跟据人数而定嘅,我哋2个人有2个凉菜同3个热菜。.凉菜拣咗重庆口水鸡🐔同蒜泥白肉🐷。热食拣咗水煮鱼🐠、水煮牛肉🐮同辣子鸡🐔。话晒都系川菜,我哋唔敢嗌太辣惊食唔到,全部拣小辣🌶。.口水鸡酱汁惹味十足,辣味唔会覆盖咗鸡味,鸡肉滑溜,作前菜一流!蒜泥白肉用上蒜泥同川式酱料作调味。肉质很软腍,中间有一层肥肉食落更滑肥,连同葱同蒜泥好正,辣得嚟唔会有好重嘅油味👏🏻.招牌重庆水煮鱼份量十足,面头有一层辣油同辣椒,香气四溢🤤。鱼肉食极都仲有,极其滑溜😋,完全无骨㗎唔洗惊会哽亲😝 加入泡椒酱汁后辣度十足🌶 底下有大量芽菜同水晶薯粉,烟靭薯粉吸尽辣嘅精华好入味🤤.水煮牛肉🐮同水煮鱼一样有一堆辣椒、花椒等香料。牛肉每块都好大,好滑身😋 辣子鸡🐔同辣椒、蒜片🧄 、香料炒成。鸡件细细粒,份量不多,鸡肉偏干身,无乜辣味🤔 味道一般,不推荐。
【川菜套餐🌶】HKD340/位