2018-10-06 30 浏览
Choo Choo 係一間以旅行為主題ge西餐廳,一入去ge就好似置身於日本JR車箱中,兩邊牆身都有screen 播住北海道雪景,連行李架都有,好有旅行feel。餐廳餐牌都別出心裁,設計為一本旅行記事本,入面亦有記載店主係北海道旅行的經歷,貫徹餐廳旅行主題。我地見openrice 食評大多推薦牛肩胛,一於一試。牛肩肉上鋪滿牛油碎粒,上台後慢慢融化,見到都流口水。食落肉汁鮮嫩,約五成熟,口感一流,好滿足。另外配上黑松露波特菇,黑松露味好香,食落層次分明,好味👍🏼另外叫左泰式軟殼蟹羅勒黑墨魚麵,辣勁十足,十分惹味,越食越開胃。軟殼蟹香脆美味,意大利麵份量亦唔少。餐飲分別叫左杯橙汁同蘋果汁,不過不失。Overall 餐廳食物味道不俗,環境氣氛一流,值得再次光臨。

餐飲分別叫左杯橙汁同蘋果汁,不過不失。