2016-06-09
舊同事聚舊,大家各散東西,要約一定要係市中心,方便大家放工盡快開餐。隊長今次揀左旺角既咖啡綠茶,貪佢地點方便,又真係幾方便既,一入到去都幾靜幾舒服,同下面西洋菜街係完全2個世界,舊同事電話無電,cafe都有插蘇位比人差電其實食物選擇唔多,反而飲品就好多選擇,要花d時間先睇得晒同決定選擇,我地叫晒佢4款意粉+小食,小食叫左薯條+炸雞+2款雞翼:明太子雞翼&單骨雞翼,個人會覺得明太子會好食d,因為佢既明太子份量都多,辣辣地都幾好味,反而個單骨雞翼炸得乾左少少。4款意粉:白汁黑松露煙肉、拿破佈侖海鮮、菠菜煙三文魚、南瓜肉醬,我會鍾意黑松露煙肉果個,因為香d,同埋個sauce唔係煮到一pat pat,不過呢到既食物味道偏淡,重口味人士未必鍾意。至於飲品,隊長飲左個夏威夷雞尾酒酒果粒茶(Pina colada!?)……um,酸左少少,而且飲花茶個杯細到好似飲功夫茶果個杯甘細,斟茶斟到好攰,雖然可以比我慢慢坐,不過都可以換個大少少既杯既。有人叫左杯咖啡,都好似幾香,下次上黎hea時可以試下!不過人手唔夠,大家要比少少耐性,同埋預番時間落單。
不過人手唔夠,大家要比少少耐性,同埋預番時間落單。