2017-10-18 582 浏览
平日既下午,訓到點幾鐘落樓下食個late lunch,係OpenRice 意外發現呢間新開既餐廳,專門食burger🍔🍔🍔 二話不說一於去試下!去到正值午餐時間,餐廳已經坐滿哂人,好彩仲有兩個位,但要同人搭枱。我地坐近廚房出菜位,好多次都俾出菜既叮叮聲🛎嚇親,睇黎廚師有d燥底,勁大力拍個鐘仔🛎,認為需要改善🙁 始終出菜位果邊都有兩枱客,實在影響心情。講返入面餐廳環境,睇得出老闆有花過心思設計。一排長既bar枱位,就算一個人黎食飯都唔尷尬,最岩慢慢飲下野或者同朋友傾下計。牆上掛有一幅世界地圖🗺️,學下英文都唔錯😂 有塊黑板仔寫左有咩食物推介,仲有磁石板貼下員工既相。餐廳待應全部都係後生仔女,做野快手醒目!途中問個待應拎紙巾都即刻俾到我,仲要雙手奉上👍🏻餐飲選了抺茶鮮奶,外型拎分,但味道扣哂分。一飲淡到呢⋯⋯唔知自己飲緊咩,完全冇抺茶味,奶味都不足,好似俾人溝到淡哂咁。仲要杯野已經唔多冰,如果d冰溶哂會係咩味👎🏻👎🏻👎🏻荔枝玫瑰花茶確實有d失望,本以為係自家配方沖配,但原來只係用上馬來西亞品牌BOH既茶包,每杯仲要加8蚊。味道是正常茶包味,沒什麼好說🤷🏻‍♀️菜單選擇其實不多,主打都係🍔所以叫

荔枝玫瑰花茶

菜單選擇其實不多,主打都係🍔所以叫左個煙薰醬烤牛肉漢堡加薯條沙津 $84

上枱熱辣辣,特別鍾意入面既牛肉漢堡,牛味濃又夠惹味好juicy👍🏻 煙肉係厚切!厚切!厚切呀!絕對唔係薄得黎仲要烤到又硬又乾果種!沙津菜已經用沙津醋混好左,食落酸酸甜甜好開胃。薯條新鮮即炸yummy! 特別喜歡自家制,每一口都係誠意分所在 💯

忌廉青醬鮮蝦天使麵 $58

相比之下,呢碟天使麵就失色不小......蝦食到有雪味,幸好夠爽口。天使麵太林,一夾就爛,煮過了火喉。完全食唔出青醬汁既味,反而橄欖油多到好似油浸天使麵咁🙁食左幾啖已經唔想食

埋單158兩個人,價錢小貴。建議大家可以只試🍔系列👍🏻
2017-10-17