2015-02-09 684 浏览
去到九龍灣徳福行街  單單個商場已經有好多美食  又schoolfood  又一風堂  又牛陣等等  都唔知揀咩好   行過丼丼屋  見到唔太多人可能7點較早  地方寬闊  個meau亦係我最愛既紫色(其實唔太關事喇haha)  俾佢個吉列滑蛋同肥美既刺身丼給引住  所以就入黎試下喇   其實之前已經聽聞過佢個吉列豬  久久未試  今日就一嘗你既滋味啦首先當然黎個開胃前茶  沙律  松蟹份量夠多  製作亦需時  應該係既叫即拆   非常新鮮鮮甜  啖啖蟹肉同個大食豬每人一個丼  我係四式丼   佢食吉列滑蛋豬扒定食(只要加15元  就可以轉定食) 自己選擇  定食會多了2個小食  沙律  麵"是"湯不錯既四式丼  刺身新鮮肥美   佢啲wasabi 好好味~沾上醬油  真的好好食  一啖飯一啖刺身  yummy~滑蛋丼  個滑蛋漿整得不錯  只可惜個吉列不夠脆身  有點失色了...最後點少得個甜品  先至係happy endng~雪糕軟身  一黎到已經覺得佢融緊  有啲快喎!!!但食落口好軟幾滑  不錯   我叫佢分開個抹茶醬咁可以因自己重淡口味黎落  亦可以搭真個雪糕本味   個醬好

松蟹沙律

四式丼
(只要加15元  就可以轉定食) 自己選擇
 定食會多了2個小食  沙律  麵"是"湯
吉列滑蛋豬扒定食

最後點少得個甜品  先至係happy endng~
雪糕軟身  一黎到已經覺得佢融緊  有啲快喎!!!
但食落口好軟幾滑  不錯   我叫佢分開個抹茶醬咁可以因自己重淡口味黎落  亦可以搭真個雪糕本味   個醬好香好重抹茶香  不會太甜    食到個雪糕未到一半  要開始撈底   粟米片沾滿抹茶雪糕  一啖啖咁食   不知不覺就ko曬  仲有點覺得不夠喉  抹茶香還留在口腔🍵正!
宇治抹茶新地
宇治抹茶新地