2019-12-16
今晚覺得有啲凍,所以二話不說就嚟左旺角登打士街呢一度 ,試下佢個火鍋, 因為之前呢一間餐廳係同事介紹,咁就試下啦,一入到去見到佢配料齊全,同埋見到都有好多海鮮。有刺身又大蝦三文魚同埋有蜆肉同海帶。 所有刺身都好新鮮,可以媲美日本壽司舖。湯亦都有燉湯西洋菜生魚湯,湯入味,不是味精湯,好過自己燉。咁今晚佢哋通常有雞煲同埋羊腩煲咁我見到其實出面啲羊腩都幾貴,就梗係要羊腩煲啦,當然未必個個食得到羊腩煲因為啲羊未必有人可以受得佢個做騷味,食完羊腩,咁佢亦都有一份海鮮畀我哋,海鮮包括有龍蝦,花蟹,鮑魚,蜆帶子同蝦。 最值得一提嘅係佢哋啲鮑魚呀,因為佢呢啲鮑魚真係新鮮佢放落嚟嗰盤嗰隻鮑魚都仲郁緊。 真係非常新鮮。龍蝦新鮮及鲜甜。食完之後,服務員為我哋換咗個鍋,咁我地可以煮食其他嘢食,咁我亦叫左鲍魚、安格斯牛肉、黑豚肉片、唐生菜、手打墨魚滑... 大家可以看圖参考。Overall呢一間火鍋店,我個人係非常之推薦,因為依家正直係冬天時間,所以食火鍋係十分之合適,同埋我覺得佢呢一間店個湯底非常之特別,再加上佢啲配料食物質素都幾新鮮,如果有人出去打邊爐嘅話,可以嚟呢一度試下。
湯亦都有燉湯西洋菜生魚湯,湯入味,不是味精湯,好過自己燉。