2018-08-02
星期六陪朋友去金都廣場睇婚紗,行完已經成七點,經過淥易搞,見到餐廳新開張,裝修幾靚,店員又熱情介紹,而且門口d海鮮好似幾新鮮,再加上未試過shake shake海鮮,就決定入去試下。我同朋友行左好耐,真係好肚餓,於是叫左龍蝦、鮑魚、大蜆、基圍蝦、青口、吊桶、牛扒條、娃娃菜、菜心for shake shake。由於我地想試唔同醬,所以就叫店員分兩袋,一袋青檸醬,另一袋蒜茸醬。主食我地就叫左紅菜頭面同pizza餅,再加一碗紅燒牛展湯麵。飲品就試左個名好特別嘅特飲,分別係搖情牽繋同神搖意亂。店鋪上菜速度好快,唔洗一陣已經攞住兩袋食物係我地面前shake shake, 餐廳亦好貼心,提供左圍裙同手套俾我地戴。我首先試嘅係青檸醬個袋,醬汁有d辣,但成功帶出海鮮嘅鮮味。之後再試蒜茸醬個袋,味道一樣唔錯,比較夾菜同牛扒條,海鮮反而無咁突出。整體而言,所有海鮮都好新鮮,而且size唔細,分量亦多,價錢算合理。之後食嘅係紅燒牛展麵,湯底味道好濃,而麵煮得啱啱好,細問之下,原來湯底係用牛肉秘密調製,而且紅菜頭面亦係自家製,店員果然無介紹錯。最後就係兩杯特飲,原來係士多啤梨味同風梨味cocktail,顔色鮮
之後食嘅係紅燒牛展麵,湯底味道好濃,而麵煮得啱啱好,細問之下,原來湯底係用牛肉秘密調製,而且紅菜頭面亦係自家製,店員果然無介紹錯。最後就係兩杯特飲,原來係士多啤梨味同風梨味cocktail,顔色鮮艷,飲落唔會太甜,配海鮮一流!總括而言,餐廳食物質素高,裝修靚,值得推介