2023-11-04 66 浏览
友利冰室X勿當奴係一間特別吸引我嘅餐廳,佢嘅菜單同環境都好特別,係一個獨特嘅用餐體驗。佢哋嘅豉油雞飯係我嚟呢度試嘅第一道菜。呢款菜傳統而美味,雞肉嫩滑多汁,配埋豉油嘅香氣,每一口都好滿足。飯粒蓬鬆可口,同雞肉嘅味道相得益彰。之後,我試咗佢哋嘅沙嗲和牛出前一丁。呢道菜結合咗香辣嘅沙嗲醬同嫩滑嘅和牛,創造嚟一個驚艷嘅味覺享受。和牛嘅質地好出色,入口即化,而沙嗲醬嘅辣味令呢道菜更加誘人。喺飲品方面,我推薦佢哋嘅富士山蘋果伯爵茶。呢款茶用新鮮嘅蘋果同高質素嘅伯爵茶煮成,口感清新宜人。蘋果嘅甜味同茶葉嘅香氣完美結合,帶嚟一種令人愉悅嘅感覺。喺甜品方面,我試咗佢哋嘅日本牛乳布丁。呢款布丁口感濃郁滑順,奶香四溢。佢嘅質地好綿密,每一口都令人陶醉。作為餐後甜品,佢完美咁總結咗整個用餐體驗。友利冰室X勿當奴嘅食材大部分都係由外國進口,呢樣令佢哋嘅菜單更加豐富多樣,充滿咗國際風味。不過,佢哋唔係忽略本土特色。環境入面融入咗本土元素,帶嚟一種溫馨同親切嘅感覺。而且,佢哋桌上嘅紙巾係購至喵坊,呢個細節令人感受到佢哋對品質同細節嘅關注。總括而言,友利冰室X勿當奴係一間值得一試嘅餐廳。佢哋嘅菜單獨特而美味,環境充

總括而言,友利冰室X勿當奴係一間值得一試嘅餐廳。佢哋嘅菜單獨特而美味,環境充滿本土特色。無論係豉油雞飯、沙嗲和牛出前一丁、富士山蘋果伯爵茶、菜心定係日本牛乳布丁,每一道菜都展現咗佢哋對食材同味覺嘅用心。而從食材嘅進口同埋桌上嘅紙巾細節可以睇出佢哋對品質嘅追求同細節嘅關注。如果你想要一個獨特同美味嘅用餐體驗,友利冰室X勿當奴絕對係一個值得試嘅選擇。