2020-12-07
荃灣西站附近商場開咗好多新餐廳,尤其係荃灣西樓上海之戀,每次行過都會好奇台有咩新餐廳開咗😍😍😍 記得有一次經過勁多人排隊等位,今次我就揀咗下午lunch time後過嚟牛牛下午邊爐。入場前餐廳職員會先問揀咩餐同咩湯底,所以如果要等位可以睇定先,午餐有分60分鐘定量套餐/60分鐘放題套餐/90分鐘放題套餐,然後就揀你想食咩牛肉,由於我哋太肚餓同想食牛小排,揀咗$268「美國上產極選牛小排放題套餐」,湯底分別係大地鰹魚鍋同日式麻辣鍋,一人一鍋唔駛爭,我地仲被安排坐咗望海景卡位🥰坐低之後餐廳會提供口罩信封非常貼心,之後就可以用電話影單上面嘅QR code落單點肉類,而蔬菜類、其他食物、飲品、雪糕等就可以自助形式出去攞。鍾意飲烏龍茶嘅我第一時間見到有阿里山烏龍茶勁開心🥰首先餐廳我會俾咗兩碟牛小排我哋,果然冇令我失望,雪花平均,肉味濃郁👍🏻 之後我就一次過點晒全部牛肉嚟試吓🤭 每碟牛肉都會有個牌仔寫住係咩牛,咁你食完想再落單都知道係邊一隻。估唔到兩款牛肩胛我哋都唔差幾好味,牛味重有咬口,我哋仲再落單添~自助蔬菜吧有我最鍾意嘅羽衣甘藍、萵筍、蓮藕、蟲草花,豆腐同蛋餃都幾味!如果仲未夠飽,仲可以食日
自助蔬菜吧有我最鍾意嘅羽衣甘藍、萵筍、蓮藕、蟲草花,豆腐同蛋餃都幾味!如果仲未夠飽,仲可以食日式咖喱牛肉飯,但我哋淨係食火鍋已經好夠飽,連我最愛嘅甜品仲要有Movenpick都食唔落,最後放棄咗,但食火鍋都好滿足🥰 下次夜晚再黎一定要食埋甜品🤣