2022-10-27
麻辣仙宮📍:大角咀棕樹街2-20號榮富苑地下10-11號舖🚗:旺角地鐵C2出口 步行8分鐘📞:+852 6875-7572💲:~HKD300/head for dinnerFood quality✔️:紅糖糍粑👌🏼:極鮮青椒味烤魚❌:自選干鍋總結:🤔️雖然lunchtime去食但當咗晚餐咁塞 最後飽到冇食夜晚 所以當佢dinner嚟寫🤔️叫咗招牌極鮮青椒味烤魚 點咗微辣同小麻 值得一提佢呢間微辣同小麻就真係辣如其名 唔會好似其他嗰啲明明話小辣但都好L辣 烤魚好大條 上枱嗰下有點嚇親 有幾個選擇揀咗江團魚 滑嘅 而且多大骨冇細骨 唯一係$328偏貴咗啲🤔️叫咗杯飲品後 有個姨姨拎住杯嘢半搞住咁行到我臉前 問我要凍定熱 然後再一路搞住咁問其他同事峰蜜係邊真係令我印象深刻😋紅糖糍粑幾好食 本身好鐘意食煙煙韌韌嘅嘢 佢外面炸嘅入面包住糯米 出面仲淋咗啲黃豆粉 值直正我下懷😋新開嘅餐廳 環境走中國古風 座位寬闊 坐得舒服 員工態度友善嘅😨自選干鍋有點失望 叫咗牛肉片 豬頸肉 雞腎 秀珍菇 點咗小辣但同烤魚嗰微辣都差得有點遠 辣到完全蓋過哂肉本身嘅味 加埋佢重口味 辣完之後只係食到鹹味 而肉質佢又炒到好硬
📍:大角咀棕樹街2-20號榮富苑地下10-11號舖
✔️:紅糖糍粑
👌🏼:極鮮青椒味烤魚
❌:自選干鍋
總結:
😨自選干鍋有點失望 叫咗牛肉片 豬頸肉 雞腎 秀珍菇 點咗小辣但同烤魚嗰微辣都差得有點遠 辣到完全蓋過哂肉本身嘅味 加埋佢重口味 辣完之後只係食到鹹味 而肉質佢又炒到好硬 所以有好大改善空間 朋友覺得只有死鹹 不過公平啲講佢確係鹹 但又未到好L鹹程度