2023-09-01
今晚同朋友一齊在新蒲崗買野,買完之後要祭一下五臟廟😆😆,我哋就附近搵咗間食Pizza既餐廳食嘢。餐廳:Pizza Monster去到餐廳門口,見到有人喺度等緊叫外賣,我們等了一下就入得去👍🏻餐廳裡面一目了然餐牌上食物選擇唔少,無乜所謂既朋友因為咁有選擇困難😂😂我就發板叫左一系列既野食先上既有四隻檸檬蜜糖雞翼雞翼賣相非常吸引,檸檬蜜糖醬甜甜酸酸,非常開胃,雞翼外皮金黃脆嫩,雞肉咬落juicy焗啡菇既size雖然唔係好大,但黑松露味好香好濃,配芝士焗啡菇好夾,呢個小貴但我們都點左,因為朋友喜歡黑松露,黑松露呢啲高貴食材。我哋點一個細size既吞拿魚Pizza $73外皮比較脆,批底自家製,好食唔錯,上面鋪左既材料除咗吞拿魚之外,仲有粟米、芝士、煙肉。焗肉醬闊條麵熱辣辣,手機落單仲可以叫多麵,正😆😆跟餐有兩杯野飲,分別係熱檸茶,熱檸水。成張單唔駛$300,兩個人食咁多食得好飽,哈哈原來講漏左一個,仲有個炸脾😆😆
餐廳:Pizza Monster
餐廳裡面一目了然
先上既有四隻檸檬蜜糖雞翼
檸檬蜜糖雞翼
黑松露芝士焗啡菇
吞拿魚pizza
焗肉醬闊條麵熱辣辣,手機落單仲可以叫多麵,正😆😆
焗肉醬闊條麵
跟餐有兩杯野飲,分別係熱檸茶,熱檸水。
熱檸茶、熱檸水