2020-09-08
🥢新蒲崗 $30超抵食水門無骨海南雞飯#食好西新蒲崗美食 🥢新蒲崗這個地方感覺上有好多隱世美食,之前聽聞過有間超抵食的泰國海南雞飯價錢好抵食之餘仲要幾好食,今次就去開就順便試下🥢覺得一間食店,如果菜牌只款式不多,味道一定不錯,因為可以很專注投入做好出品,呢間小店的餐牌只有三樣菜式:海南雞,青木瓜沙律,芒果糯米飯,所以相信一定唔錯🥢青木瓜沙律$12用上新鮮青木瓜,口感很清爽清脆,入面的花生粒,每一粒都有經過爆炒,食落香氣十足之餘非常之脆,沙律味道酸辣酸辣的很開胃🥢海南雞飯$30有點不能相信三十蚊食到海南雞飯,上檯時感覺有點驚喜,雞肉份量都不少,食落超滑又夠香,還跟了我最鐘意的泰式青醬非常惹味,重點是那黃色的飯,食落粒粒分明又帶點香茅的味道,令人忍不住一口一口咁食曬,飯量女仔食剛剛好🥢芒果糯米飯 $18小小的一杯岩曬我一個人,雙色糯米飯加上椰奶,口感甜甜的的軟熟,芒果肉很軟滑新鮮🥢果然係一間超美味的隱世海南雞飯店,雞飯好吃又唔貴 ,無骨食落啖啖肉而且小食價錢抵食又好食,好羨慕住附近的朋友可以成日來食,等再有時間一定要再過來食過曼谷水門海南雞飯
地
#食好西新蒲崗美食