2015-12-20 1683 浏览
住港岛,都特登入新蒲岗食呢一餐厅. 都很值得一试架. 都算系平、靓、正之选晚上7点几一去到店内已经full晒,门口等了大概10分钟就有位啦. 餐厅其实都算迫算细,坐得唔系咁舒服. 1、酸辣汤云吞(5只) 酸辣汤不过不失、同平时食开既无乜大分别比较辣啲啲,但云吞就非常大只,味道也不错. 2、香辣牛肉汤拉面 汤拉面,份量很足够,食拉面未食就要先饮啖汤、个汤微辣、汤底有担担面个种小小花生、小小沙爹味,一流跟手就食一大啖拉面啦个汤底咁正、拉面爽口弹牙、而且唔会话好似有啲拉面咁、一条一条碎面、食拉面、个餸我就反而唔要求太多、但呢个牛肉唔算韧、口感同味道都唔错抵赞. $36咁大碗又好味真系好抵食好惊喜!! 下次一定会试埋其他汤拉面,一定都好正!3、小龙包 咁远黎到都系为佐试呢个大大只小龙包、热辣辣,而且真系几大粒,虽然睇落软林林,但你夹起系唔会咁易穿破、皮唔算系好薄好薄但都唔厚,而且很弹牙有口感,第二个惊喜就系小龙包内的汤汁非一般地多 肉软松散,但overall都好不错的, 非常值得一试呀

餐厅其实都算迫算细,坐得唔系咁舒服.

1、酸辣汤云吞(5只)
酸辣汤云吞

2、香辣牛肉汤拉面

下次一定会试埋其他汤拉面,一定都好正!

3、小龙包
小龙包

肉软松散,但overall都好不错的, 非常值得一试呀

2015-12-19
酸辣汤云吞