2018-04-20 242 浏览
約咗班好耐冇見嘅朋友,想搵個地方清清靜靜傾下計食下嘢,朋友推薦呢間喺海港城嘅羲和雅苑。 入到去環境真係幾別緻, 窗口位全部都係落地大窗望住個維港景食飯真係一流。撈汁秋葵- 鍾意食秋葵嘅朋友必試, 醬汁好特別配上秋葵獨特嘅口感,唔錯!蜜汁脆芋絲 - 上到枱香噴噴,食落口又脆卜卜,加上有啲蜜糖係面,有少少似食緊馬仔既感覺但係又好脆口。留意最好上枱就快啲食,因為擺得耐嗰啲糖會變硬,不過又有另一番風味。乾蝦冰菜- 冰菜唔係間間酒樓都有得食,呢個冰菜味道好獨特,我有啲朋友未食過冰菜,試過之後都讚口不絕。擔擔麵- 份量都幾大,食開辣嘅擔擔麵朋友就話唔錯。福建炒飯- 原本想叫荷葉飯但係賣曬,不過呢個味道都幾好。蛋白杏仁露- 最後我哋嗌咗一個一人份量嘅杏仁露,都好香杏仁味, 係食得出係即整嘅。

擔擔麵- 份量都幾大,食開辣嘅擔擔麵朋友就話唔錯。
福建炒飯- 原本想叫荷葉飯但係賣曬,不過呢個味道都幾好。