2019-07-10 7594 浏览
今晚book左间房family dinner, 阿b坐唔定好彩book到房🙌🏻, 我地一行十人坐得劲舒服呢. 有一位server负责我地张枱👏🏻. 家姐一早订左3只乳鸽同片皮鸭.> 片皮鸭三食驰名嘅片皮鸭系师傅即场喺我地房度将皮同肉片出黎. 首先系烧得脆脆嘅外皮, 师傅介绍我地夹一片脆皮点糖👉🏻超正, 爆脆! >跟住就系一片片肉, 加上去皮青瓜条, 葱丝, 甜酱包喺热辣辣嘅饼皮👉🏻完全停不了口! >第三食原来系鸭肉煲嘅汤, 浅浅嘅奶白色, 香浓味美. > 沙田18锦绣拼盘叉烧, 脆皮烧五花腩好味!>杞子鲜腐竹瑶柱鱼汤浸芥兰奶白色鱼汤, 腐竹滑滑嘅口感, 芥兰完全无渣, 每一条芥兰边嘅厚皮已批走, 所以食落系夹脆的.>特色东莞炒米粉米粉炒得条条分明够湿润, 整碟布满去壳虾, 蛋丝, 叉烧, 芽菜, 份量十足.>松露菌生啫龙趸斑球Li个正, 有香喷喷嘅松露味道, 个砂煲keep住热辣辣」啫啫」声, 生炒嘅龙趸斑球每件都重量级, 非常惹味! >小笼包, 饺子未起菜前我地出去参观下见到全是Open Kitchen, 原来饺子🥟🥟🥟
乳鸽

片皮鸭三食
片皮鸭

第三食原来系鸭肉煲嘅汤, 浅浅嘅奶白色, 香浓味美.

沙田18锦绣拼盘
叉烧, 脆皮烧五花腩好味!
杞子鲜腐竹瑶柱鱼汤浸芥兰
东莞炒米粉

特色东莞炒米粉

小笼包
饺子

小笼包, 饺子
未起菜前我地出去参观下见到全是Open Kitchen, 原来饺子🥟🥟🥟系即场包嘅, 有order才会整确保新鲜.

甜品
虽然好饱, 但系甜品点可以miss? 而且仲要系沙田18嘅甜品啊!! 我地li个拼盘有好多款, 中西式都有: 最最最特别系腐乳味cheesecake, 以为系普通一件cheesecake, 食落味蕾有惊喜, 系腐乳同creamcheese调较得比例perfect嘅味道; 桂花杯面嘅红色一小层酱原来系杞子蓉, 好creative! 就连Brownie加入中式食材都系零违和感, 冻卷蛋竟系带话梅味嘅酸酸甜甜.... 庆生日嘅寿桃搣开可说系爆馅, 唔怪得咁难book枱啦!!
2019-07-03
庆祝纪念