2018-07-07 205 浏览
饮茶其实不外乎都系食虾饺、烧卖、叉烧包、凤爪、鸡扎……利宝阁改咗佢嘅作风, 点心纸多咗好多新款嘅点心。 所以我点左啲平时比较少食到嘅点心。 百花球好油腻, 但系入面嘅虾胶都几弹牙,虾胶包藏咗小小嘅芝士,我觉得芝士分量可以多返少少。 呢个一上枱嘅时候,我仲以为侍应俾错左, 原来佢系芒果沙律卷,个卖相真系好差,食落去都唔觉得系芒果沙律卷, 究竟我食咗啲乜? 本以为呢个会好似黄金糕咁,佢上枱嘅时候我心谂死火啦!都唔方好食㗎喇! 点知出奇不意地 觉得佢几好食㖞! 呢个米糕有少少甜,又有少少咬口,而佢又有少少好似煎㶶咗咁嘅味道, 好啱我。 呢两款系孖宝, 其实我系想食上汤龙虾伊面 配唐生菜,但系同事想食呢款。 其实卖相就唔差嘅,但鸡有雪藏味,鸡胸嘅位好鞋,扣左好多分, 酱汁又冇乜味。而樱花虾炒饭,一啲油分都冇, 并唔系指佢 炒得好,系干到好难先可以吞得落。食物质素就真系好普通呀! 服务更加系劣质, 明明睇到个茶壶冇水都扮睇唔到, 伙记都几多下,但真系做只有2,3个啰!
饮茶其实不外乎都系食虾饺、烧卖、叉烧包、凤爪、鸡扎……

芝心龙须百花球
鲜虾香芒沙律卷
香煎黄金小米糕
脆皮烧汁鸡(半只)

樱花虾海皇炒饭

2018-07-04