2018-12-28 249 浏览
今日o系红磡见个客,见客前目有少少时间,就肚周围咁揾下野食,行行下就见到呢间主打热狗既专门店,见几得意就入去试下吧。叫左个「松叶蟹狗」,材料包括有松叶蟹肉、牛油果、翡翠苗、明太子沙津酱、法兰克福肠,满满既松叶蟹肉放满整个热狗当中,而且好好鲜甜,一丝扣一丝既蟹肉在口腔中打滚旋转中起舞,肉味浓既法兰克福肠配埋牛油果、翡翠苗、明太子沙津酱,咸香鲜甜集于一身,清新感之中不失啖啖肉既感觉,呢种生活态度的确幸福。「黑松露炸薯条」讲到食著条黎讲,我都算讲究,我特别喜欢食肉肉薯条,最好食既就系薯条内充满著啖啖既薯肉,外脆内软,每一啖都被著肉包围住,配埋店主自家制既黑松露酱,既有蛋黄酱既香味,黑松露亦得突出,两者加埋真心无敌。
2018-10-23
  • 松叶蟹狗