2021-01-07 180 浏览
今日咁岩喺葵涌,然後突然之間就想食韓國嘢,咁就拎起OpenRice去搵,唔俾我呢發現到呢一間新既小店喎!咁梗係去試試佢啦!泡菜牛肉湯配飯近排天氣咁凍梗係要食返啲熱辣辣嘅嘢啦!所以就叫咗個泡菜牛肉湯飯🤤🤤 味道唔會太鹹,入邊都有好多泡菜同埋牛肉!真係令我好懷念韓國呀!😱😱泡菜煎餅呢個超級好味!必食啊!平時出邊嗰啲煎餅都好少泡菜,但呢度嘅份量好足,上邊仲鋪滿勁多白芝麻🥰 🥰真係冇得頂啊!惹味.甜辣炸雞食韓國嘢一定要嗌炸雞,今次就試咗一個甜辣炸雞!賣相本身已經好出色,見到佢上邊個表面真係炸到脆卜卜!😍😍仲要食落去入面嘅肉質依然鎖住喺度嘅,真係超級幸福啊!中間嘅醃蘿蔔真係好好食,配埋落去啱啱好!👍🏿👍🏿👍🏿整體上全部都好好!下次有機會會再帶朋友過嚟食🥰🥰🥰

泡菜牛肉湯配飯

泡菜煎餅