2022-08-21 3710 浏览
记得大概十年前睇过一出旧电影叫阿郎的故事. 喺里面见到周润发去𠮶间丛林中的餐厅好得意, 仲以为系布景. 因为香港好少有啲咁环境嘅餐厅, 又咁方便驾驶人士. 但都即管Google 吓, 竟然系真嘅餐厅! 咁就马上去啦. 第一次去食觉得啲味道唔错, 我身为一个印尼华侨, 虽然feel到味道系就咗香港人口味, 但都系好味 (特别系味道够浓). 但我本身比较大旧 (Well...系肥), 食物分量对我嚟讲都几紧要. 我就略嫌份量真的比较细份. 不过为咗支持咁有隐世特色嘅印尼餐厅, 喺疫情前我间唔中都有去.今日我爸妈又想去食所以就去咗食. 发觉非常之有惊喜! 就系啲食物份量大份咗 (唔系著量多少少, 系真系大份咗好多!), 最紧要系食品质素冇下降到, 而价钱比以往竟然相差无几 !!例子: 印尼炒河粉 - 我本人觉得分量差不多等于以前 x 1.6倍或以上!PS: 雪糕红豆冰及西班牙咖啡 + 雪糕亦不错, 特别系雪糕, 更非常一流!强力极力推荐 !!

强力极力推荐 !!

2022-08-21