2019-09-21 3020 浏览
今晚同友人黎左希慎广场睇书,睇完就见肚饿,就黎左名馆食晚餐🥣,见佢装潢都几新颖别致既中菜馆!店员安排入座,之後仲帮忙倒茶比我地,呢度既茶系用《荞麦茶》,第一次饮味道唔错,它可以保持体内胶原蛋白水平,美容养颜,减少细纹;健胃排毒,帮助减轻体重。铁板叉烧扒 $88- 热腾腾既蜜汁叉烧放系铁板上,超厚成块扒切开,肉质软嫩多汁、色泽鲜明、香味四溢。半肥瘦既廋肉及肥肉的合理搭配,口感显得更加滋味甜蜜,而不会过於油腻!金箔红菜头饺 $58- 一笼有3大粒,打卡一流,颜色很鲜艳,有金箔系顶,红菜头很爽口,健康食物之一,皮也很烟韧,内里仲有只大虾好有鲜味!手工葱油饼 $38-表面舖满芝麻,热腾腾煎好上碟,内里夹住好多清脆既葱,咬落去好松软,爱食葱的我更加食得滋味!日式鳗鱼炒饭 $108-饭粒粒分明,增加口感!鳗鱼炒饭除左啲饭粒粒分明超有口感之外,仲有加左特制既日式酱汁落去一齐炒,加埋一粒粒既鳗鱼一齐食真系特别惹味好味!上面仲舖满木鱼丝、轻轻摇晃摆动,好似见到鳗鱼在游动!+++++++++++++++如果大家喜欢💕我写既食评,麻烦比个❤️鼓励一下我,我会写更多更好既食评比大家!😊

日式鳗鱼炒饭 $108-饭粒粒分明,增加口感!

+++++++++++++++