2023-09-14 220 浏览
朋友发现呢家刀削面就带早利亚嚟一齐试试,先嚟选面类,梗系刀削面啦~酸菜鲜鱼片面,炖牛腩面转捞面加$8,可选香辣、麻辣、剁椒,而早利亚唔食得辣,所以拣葱香。多叫2款前菜,卤水豆腐及椒麻手撕鸡,豆腐入味,手撕鸡惹味不太辣,好食呀~食住前菜见到师傅捧住面团即场削面条,汤面先到,好大碗份量十足,酸菜汤味道整体调和,唔好以为酸菜汤简简单单,好多坊间做得太抢味反而不讨好。鱼片新鲜,面条有咬口,比一般面条好食。再来捞面,听到师傅放香料调味落面条后再𪷽油,店员送来时已闻到好香,捞匀入口,面条烟韧十分惹味,而且牛腩粒份量多,推介推介呀~店子才刚开业无耐,暂时只收现金,闲聊几句,师傅坚持每天搓粉做面团,卖晒就收舖,怪不得面条咁好食,好有诚意,希望店子努力呀,早利亚好快又会嚟再试其他面食。#早利亚厨房#早利亚的美食感觉

#早利亚厨房
#早利亚的美食感觉