2005-02-14 6 浏览
成个礼拜为了新年风尘仆仆,难得初五可以二人世界,决定去南丫岛行大运。其实一心想o黎呢度食,因为上次听见cat、blue moon同艾文妮异口同声都赞。好想食cheesecake,但o寻日3款选择都唔系,我就拣左mixed nuts & fruits flapjack,故明思意la,系果仁同干做成,味道唔太甜,d果仁又唔会太硬,但好又咬口,虽然细细件但食晒都几饱。豆腐多士-初时我见豆腐系黄色,我仲以系蛋,但完全冇蛋味,我怀疑豆腐事先浸了橄榄油。唔好似为豆腐d味好淡,豆腐加埋d洋葱磨菇落去炒,食落豆腐滑之余,仲有点d洋葱香味。除了有两片麦包伴碟外,仲有块麦包荐系豆腐底,连埋一齐食,有种食pizza感觉。份多士仲包埋杯咖啡,味道就一般,我自己觉得烘得较,有阵好浓烈的炭烧味。仲有碟沙律唔记得叫咩名,有牛油果、茄子、水牛芝士同红菜头丝,当然仲有生菜蕃茄唔少得啦,比较特别系面头洒了烘过的芝麻系面,原来以上d杂菜加了芝麻后,又系另一种味道,还有4片比得包伴碟。Grace shake-有木瓜、香蕉仲有d香草打成,d香蕉味太抢,只饮到香蕉味,虽然冇奶成分,不过饮完之后好饱。佢d份量好大,我o地两个人都食
佢d份量好大,我o地两个人都食唔晒,而且仲饱到dinner都冇食。