成日经过尖沙咀去利时行街 都见到呢间野好多人买又好多人排队 哈 次次见到咁多人都冇等到 但今日真系好好彩!五点去到竟然冇乜人 咁当然走试试啦!当食个tea先 !睇个menu , wow.... D名又 好吸引呀!样样甜品都好特别!有紫薯,有啲甜品都特别注名系用北海道牛乳整嘅!听落都有品质保证!我就叫咗一个期间限定嘅枫之火焰!朋友就叫左一个日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配冲绳紫薯!试下我个枫之火焰$48先!造型上佢赢哂!哈哈 因为一拎出嚟有烟雾效果,非常配合火焰嘅感觉!重点系雪糕加入爆炸糖,wow...食落去真系好似有火山爆发嘅感觉 几正!成个感觉同menu嘅描述好吻合,与实物相附!其实个雪糕系榛子雪糕嚟嘅再配合埋红桑汁,食第一啖好似食紧金莎咁,以为会好漏,但食落去系唔会觉得好甜好漏,反而红桑汁带有少少酸味,令人开胃可以食哂成杯!有个西人行过见到觉得好有趣,仲问我地系咩嚟!哈哈 其实造型上佢又真系几吸引!再试下我朋友嘅日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配冲绳紫薯$38!甜品嘅造型都好靓,好钟意佢𠮶个紫色!食落去嘅时候牛奶味嘅味道好浓,好好味!再配合冲绳紫薯,简直系绝配,味道好清淡,食落去慢慢浮现

枫之火焰

再试下我朋友嘅日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配冲绳紫薯$38!甜品嘅造型都好靓,好钟意佢𠮶个紫色!食落去嘅时候牛奶味嘅味道好浓,好好味!再配合冲绳紫薯,简直系绝配,味道好清淡,食落去慢慢浮现紫薯味!味道确实令人念念不忘!
日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配冲绳紫薯
价钱方面都算合理!所以下次都会继续支持!
2015-09-27
外卖自取