2019-09-14
話說九月有個新商場喺尖沙咀開,好多人都無名來去到呢個地方度朝聖,一嚟呢個商場設計比較獨特,而且有好多新嘅特別品牌進駐,所以我同朋友都係頭兩日放咗工就即刻去睇下!雖然商場入邊都有好多食肆,但係因為真係太多人嘅關係好多餐廳都要排好長龍,有啲比較出名嘅過江龍終於到手我同朋友最後決定揀咗間貴少少嘅餐廳試下!廢話少講即刻講下嗰晚食咗啲咩先🤣第一未去過天婦羅冷麵,但係呢個要投訴,明明係落咗凍嘅蕎麥面,佢一開始落錯咗,嚟咗熱嘅,但係我哋一改在改佢哋都係仲係拎咗啲熱嘅黎,搞到我哋等左勁來先食到真正嘅冷麵!其實想講佢呢間野嘅熟食其實一般,但係炸物同埋燒嘅嘢真係唔錯!A5和牛鵝肝飯!個牛非常之好食入口即溶,但係鵝肝略嫌細件嗰啲,就算一個人食都覺得太少,而且佢都接近$300 ,仲要+1 ,有啲太貴!有比較之下會顯得更加細碗!慢煮和牛,呢個都係一般豚肉餃子,入邊好似有芫荽所以麻麻呢個玉子還可以。上面都有講過佢嘅衫比較出色,呢個雞軟骨確實炸得唔錯!我哋亦因為咁所以再叫多幾樣燒/炸嘅嘢!燒白鱔,非常非常好食!吉列廣島蠔,呢個好食到我哋捧住個肚都即刻要多一碟,等唔切下次再嚟食!講到好夠大隻,外脆內軟,又唔會有腥味,
有比較之下會顯得更加細碗!
慢煮和牛,呢個都係一般
豚肉餃子,入邊好似有芫荽所以麻麻
呢個玉子還可以。
燒白鱔,非常非常好食!
吉列廣島蠔,呢個好食到我哋捧住個肚都即刻要多一碟,等唔切下次再嚟食!講到好夠大隻,外脆內軟,又唔會有腥味,超誠意推介!
真係食到尾仲要吹佢先至嚟番啲啱嘅冷麵俾我哋!非常失望
最後都要講一講到嘅服務,真係唔係太好,見到啲侍應寧願企喺側邊玩電話都唔理我地舉手,啲嘢送咗嚟錯咗幾次都唔講唔好意思,仲要好慢!同埋有一副好似係我哋特登玩嘢嘅樣貌俾我哋睇添!
如果下次再嚟嘅話,都一定係因為啲炸嘢同埋個廣島蠔而黎。