2009-07-11 21 浏览
點解大家對點心既情懷一D都無退架呢? 今日又打風又落雨,而且都開左咁耐,都依然係有咁多人排隊,今日黎到又要排,真係佩服佢呢間其實我都黎過好多次架啦,見佢又多左幾款新野今日又黎食下,水準都依然KEEP到,不過佢D野普遍都加左價,但都無損佢既人流呀今日食左:豬潤腸"依舊好好味,因為佢個腸粉真係好薄同好滑,豬潤都幾靚,加少少豉油味道剛剛好 =)豆沙煎軟餅"呢個係新野黎架,所以叫左黎試下,一夾起見到幾多油下,但食落去就無咁覺佢個皮煎得好軟熟架,而且又多豆沙餡,所以幾好味呀,鍾意食既唔好錯過呀紅油抄手"呢個又係新野,媽媽一向喜歡紅油抄手,所以就叫左黎試下。不過黎到佢既賣相唔係咁好,因為佢只係放哂入一隻碗到,我覺得起碼都搵隻碟或者一個大D既器皿盛載著咁樣俾客人既感覺會好D。而且佢而家個碗太細,變左有D抄手係無咩汁的,咁樣唔係咁好不過佢既味道係幾好既,呢個係一個完全唔辣既紅油抄手,但佢餡料勁多,而且個皮好薄,掂埋D汁幾好味 鳳爪排骨飯"佢D飯好似有硬左少少,唔夠軟熟,而且無咩飯香排骨有D肥左少少,不過係好入味的,所以都可以接受既酥皮叉燒包"這個等了很久呢,最後才來,不過佢個酥皮真係幾香既,而且係非常
點解大家對點心既情懷一D都無退架呢?

今日食左:
豬潤腸"

豆沙煎軟餅"

紅油抄手"
呢個又係新野,媽媽一向喜歡紅油抄手,所以就叫左黎試下。
而且佢而家個碗太細,變左有D抄手係無咩汁的,咁樣唔係咁好

鳳爪排骨飯"
佢D飯好似有硬左少少,唔夠軟熟,而且無咩飯香
排骨有D肥左少少,不過係好入味的,所以都可以接受既

酥皮叉燒包"
這個等了很久呢,最後才來,不過佢個酥皮真係幾香既,而且係非常熱辣辣的,但我覺得好似再厚少少會好D
呢個佢入面又係超多餡,食到好多叉燒,哈哈,個包都幾軟熟,所以我見到幾乎每檯客人都有一碟

我覺得佢D水準有時都有D飄忽,唔係長期都KEEP到好好,但普遍黎講係中上的
而且佢用料的確十足,無乜偷工減料,所以都算係咁
加左價之後我覺得唔係算勁抵食,但又唔係貴既,有返咁既水準就可以接受啦
黃沙豬潤腸
豆沙煎軟餅
紅油抄手
鳳爪排骨飯
酥皮叉燒包
$37.5 (晚餐)
黃沙豬潤腸
豆沙煎軟餅