2008-02-15
以前成曰去幫襯,知佢貴架啦,次次去都見有加價,始終喜歡吃佢新鮮都無得計啦.昨天又去吃,好激氣.所以決定黑名單佢。訂左位, 2位,去度等左15分钟.坐底等左20分钟都冇人檯。見到張點菜紙,笑了- 又加價! 佢地好似唔覺唔覺個個月都加DD.叫了什瓜湯底, 桂花蚌, 特級手切肥牛,菜絞,生菜,鯪魚滑, 烏東, 魚蛋拼草蛄等左15分钟湯底到, 之後幾分钟生菜(大大paul冇撮), 鯪魚滑& 烏東係10分钟後到. 之後就一路等一路追, 過左30分钟桂花蚌到($88-得6舊). 打邊爐最主要既肥牛一直未見, 我地係咁追完一個又一個waiter,個個膚衍你話"好快就到". , 窩湯就好似係度水滚水咁. 再等左20分钟魚蛋拼草蛄到埋啦,枱面d野都就黎吃哂. 再追個老闆, 佢一樣話"就到". 過左約7分钟, 菜絞到.到全枱面野食哂, 再追, 過左2-3分钟徊個waiter返黎話"你地叫既果隻特級手切肥牛冇哂啦"火都泥埋, 我問個waiter, 我地追左成晚,個個都答好快就到, 將張點菜紙入完電腦攞返泥都冇講話冇, 依家等左個幾钟先話冇. 個waiter粒声唔出走左去添- 招呼真一流!再叫個老闆泥問,
昨天又去吃,好激氣.所以決定黑名單佢。
再叫個老闆泥問, 佢話特級($88/碟)冇哂, 不如轉頂級($118/碟). 我地見打邊爐冇肥牛邊似打邊爐, 所以咪轉. 等左約25分钟, 諜$118頂級手切肥牛來了, 大大隻碟上面有細細片7件肥牛.
吃完一肚氣埋單, 2個人多謝$514,