2008-12-17
知道 Winnie 鍾意食辣嘢, 呢度實啱佢胃口, 所以特登帶佢嚟試!佢仲當慶祝搵到新屋, 請咗我食呢餐, 真係多謝晒呀!記得兩年前, 成日同鎗會班兄弟嚟幫襯既食店《食軒》,而家已經改名為《聚寶食軒》啦我哋叫咗好幾個菜, 首先有鑊仔辣酒煮大蜆 ($38), 都幾大鍋喎~ 都叫夠辣夠味, 當然唔及中山石岐佬既咁正, 但已經好食過好多香港食店啦!跟住係一碗蠔仔肉碎粥 ($25, 窩$45), 都好多蠔仔喎, 又夠味, 呢個真係得呀!!麻辣手撕雞 ($22), 呢個出奇地好味, 係多咗啲雞皮啫~ 但啲味道調效得幾好。韮菜辣豬紅 ($20), 啲豬紅都唔錯喎, 唔會太假, 又幾入味, OK~蒜蓉炒白菜仔($18), 份量少咗啲, 但都炒得幾香幾好味呀~吉列百花蟹鉗 ($18), 呢個都唔錯喎~ 即叫即炸, 唔會話唔夠熱囉!總括嚟講呢間嘢真係幾得, 我哋都見佢夜晚成十點幾都仲幾多客,而且好多人都鍾意嚟飲佢煲老火湯, 細煲 $20, 大煲 $30, 下次都試吓先!不過我哋食吓遇上一隻小小強呀!! 嚇到我哋兩個勁驚囉!雖然都知食市一定會有小強, 但最緊要係唔好畀我哋見到嘛!希望呢間嘢係衛生方面搞好啲
佢仲當慶祝搵到新屋, 請咗我食呢餐, 真係多謝晒呀!
記得兩年前, 成日同鎗會班兄弟嚟幫襯既食店《食軒》,
而家已經改名為《聚寶食軒》啦
不過我哋食吓遇上一隻小小強呀!! 嚇到我哋兩個勁驚囉!
雖然都知食市一定會有小強, 但最緊要係唔好畀我哋見到嘛!
希望呢間嘢係衛生方面搞好啲啦! 如果唔係就浪費咗佢哋既美食喇!
更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=11538