2018-03-12 877 浏览
呢个系爸爸朋友开的小店好细个个阵已经去食过 , 不过装修过后我都无再去食过荃湾真系愈来愈多人 , 间间餐厅都要等超过10张枱 , 咁岩又唔知食咩好就叫埋老豆呀妹食返佢朋友小店 , 我都真系可以试下佢地平时所讲ga几好食我地3个人 , 叫左5样野食 , 因为自己赶住返屋企睇波 (双红会ma无计la) , 所以一心想快快手食完就走首先一定要讲 , 出菜真心慢 , 好听讲系佢即叫即整挂我估 , 但真系好慢 , 太慢 最后系一样野食一样野食咁黎 , 真系无咩Feel..所以我D相基本上都系每样野食影 , 因为根本等唔到一次过黎哂先讲巴东牛肉饭同埋个马拉盏通菜老实说 , 虽然是爸爸朋友 , 但系份量真系太少laa , 个巴东牛肉得3块ja , 个饭又唔算多..个菜份量还可以 , 味道我觉得呢两样都正正常常, 唔算好特别.之后就系加多加多沙律 , 老老质实我俾好期望佢的好彩都无问题 , 冻冻地好好食好开胃 , 当然份量又系唔算多 , 要比起新加坡食又比唔到但真心算唔错 , 沟埋沙律都唔错之后就先讲呢个全餐重点!!!都系老豆最爱 , 都系老豆一入店就叫老细整既野食...酱菜蛋豆腐!!!!!!!!!!
呢个系爸爸朋友开的小店
好细个个阵已经去食过 , 不过装修过后我都无再去食过

先讲巴东牛肉饭同埋个马拉盏通菜

之后就系加多加多沙律 , 老老质实我俾好期望佢的
但真心算唔错 , 沟埋沙律都唔错

酱菜蛋豆腐!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ($82)
成餐我觉得最抵最好多食最够份量就系佢!!真系好好食!!!好好食!!好好食!!
好重要讲三次!!!
份量够哂好大碟 , 蛋饼同埋炸豆腐都系十分出色 , 唔太油腻 ,脆卜卜!!
而重点系个汁 , 甜甜地(好似又有D蒜)沟埋落D蛋到食 , 真系好好食!!我为左呢碟野叫多左饭去送...
最后几饱都好 都坚持食哂佢!!
酱菜蛋豆腐

最后比较失望既就系....串烧($82)

所以要我个人做个比较..一样价钱..但份量同味道都差得远
个串烧十分普通 , D肉唔系特别好食 , 十分普通的鸡同埋猪 , 但$82 / 6串, 以我黎讲唔算抵~
但当然要赞返个沙嗲汁 , 系几好食 , 唔太辣 , 有少少花生粒~

其实只系个酱菜蛋豆腐,我都已经十分推介大家去试
本来荃湾食印尼野选择唔多(或者系我唔识la) , 但呢到不妨系一个好地方去食下
最后3个人食左$380.
2018-03-10
酱菜蛋豆腐