2018-08-18 38 浏览
今日去左朋友屋企乐华邨,夜晚就落街去医肚。原来条邨都几好,有冬菇亭,仲几新同干净。唔似其他啲冬菇亭咁,通常都系无冷气,大排档,好污糟咁。见到呢间餐厅门口射哂灯咁,又好多大poster 介绍d野.见佢个招牌菜: 花胶鸡脾汤米线🐓 好似好正咁㖞!价钱唔算贵,就入去食喇。入到去,餐厅都好特色,装修到好旧式既风格。唔错!招牌菜: 花胶鸡脾汤米线🐓见每枱人都好似会叫,几吸引。大大只已切件既鸡脾,睇见都几正。鸡脾肉食落都几嫩滑,而且好多肉,够肥美。而个米线都好够味,用了浓郁既鸡汤煮成,鸡汤煮到金黄色。仲加埋大大块既花胶落去,味道更浓味!唔错!另外仲试左佢个酸辣小锅薯粉(小辣),个汤底都几好味!出面食个啲酸辣粉,总是觉得d配料:芽菜,酸菜,韮菜 仲多过d粉,成日都觉得好呃秤。呢间就唔同,佢d薯粉好多,食极都好似仲有咁!薯粉吸收哂d酸辣汤,够哂惹味呀!自选𩠌菜:叫左 饺子,肥牛,芝士丸,蝴蝶腩🐽出面好少有得叫蝴蝶腩。估唔到呢间餐厅都有得食!都唔错,少少脂肪,食落几烟韧。猪腩味够重。食酸辣粉叫番支樽装可乐,够哂正!最后仲叫左份小食:芝土炸薯粒 🧀🥔每粒都炸到好热辣辣金黄色,咬落香浓既芝士味配薯蓉,又几香
今日去左朋友屋企乐华邨,夜晚就落街去医肚。
原来条邨都几好,有冬菇亭,仲几新同干净。
唔似其他啲冬菇亭咁,通常都系无冷气,大排档,好污糟咁。

入到去,餐厅都好特色,装修到好旧式既风格。
唔错!

招牌菜: 花胶鸡脾汤米线🐓
见每枱人都好似会叫,几吸引。

大大只已切件既鸡脾,睇见都几正。
鸡脾肉食落都几嫩滑,而且好多肉,够肥美。

另外仲试左佢个酸辣小锅薯粉(小辣),个汤底都几好味!

呢间就唔同,佢d薯粉好多,食极都好似仲有咁!
薯粉吸收哂d酸辣汤,够哂惹味呀!

自选𩠌菜:叫左 饺子,肥牛,芝士丸,蝴蝶腩🐽

出面好少有得叫蝴蝶腩。估唔到呢间餐厅都有得食!
都唔错,少少脂肪,食落几烟韧。猪腩味够重。

食酸辣粉叫番支樽装可乐,够哂正!

最后仲叫左份小食:芝土炸薯粒 🧀🥔
每粒都炸到好热辣辣金黄色,咬落香浓既芝士味配薯蓉,又几香脆可口 👍