2025-07-11
放工時間夜晚8點幾,朋友帶路來左這間Ciclo。餐廳近Times Square,地理上係方便既 🫶🏻加左分 ❤️入到去,昏暗的燈光加埋低調的工業風裝潢,營造出令人放鬆的微醺氛圍。我見到既食客,都係撐枱腳傾計的朋友們,大家都有叫cocktail ,這間餐廳似乎非常適合閠蜜談心,或者情侶來拍下拖 🥳女友人今日唔飲得酒精類,我地就淺嘗主菜。聽講好多人鐘意係openrice 睇餐廳menu,好吧,我影埋cocktail menu 🤭❤️Crispy Beef Short Rib當這道菜上桌時,視覺係有被征服——深褐色肉塊上面鋪左nuts。原來,所講的crispy 係指上面既nuts 有脆脆的口感🤭 Short ribs 纖維早已鬆解,肉質如絲綢般在舌尖化開。薯蓉,食得出加左好多牛油,因為好香好香。不過,肉汁同薯蓉,唔係太夾,分開來食好d 😅❤️Drunken Crab Pasta主廚巧妙咁將醉蟹概念放係意粉度,新鮮蟹肉以紹興酒醃漬後輕煎,既保留鮮甜又注入酒香餘韻。粗管麵煮得al dente,咬下時能感受到麵芯的微弱抵抗,完美承載濃稠醬汁。最驚艷係,個意粉一上枱,已經聞到紹興酒嘅味道。係可以enco
女友人今日唔飲得酒精類,我地就淺嘗主菜。
❤️Crispy Beef Short Rib
❤️Drunken Crab Pasta
主廚巧妙咁將醉蟹概念放係意粉度,新鮮蟹肉以紹興酒醃漬後輕煎,既保留鮮甜又注入酒香餘韻。粗管麵煮得al dente,咬下時能感受到麵芯的微弱抵抗,完美承載濃稠醬汁。最驚艷係,個意粉一上枱,已經聞到紹興酒嘅味道。係可以encore 的主菜 👍👍👍👍
依間餐廳食物份量唔多,勝在夠氣氛,俾人摸下杯底傾下計。放工happy hour / 拍拖 / 三五知己過嚟chill 下,都幾適合嘅 🌟