2024-04-28 261 浏览
𝕃𝕖𝕖𝕝𝕒 - ɢᴏɴɴᴀ ʙᴇ 🔥 ɪɴᴅɪᴀɴ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ将会变预约困难店嘅印度餐厅~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~呢间23年11月开业嘅印度餐厅由前CHAAT嘅Chef Manav主理,under Jia Group (旗下餐厅有ᴍᴏɴᴏ, ᴀɴᴅᴏ, ʟᴏᴜɪsᴇ, ᴇsᴛʀᴏ) 餐厅由Andre Fu 设计 (Asia Best 50 restaurant 2024 No.1 SÉZANNE Tokyo同St Regis HK系佢design) 睇个牌面已经够星级,几个礼拜前去试埋,我觉得佢将会好似CHAAT咁难Book,同埋我已经想再返去食! 🌟为必点推介 🌟ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ 𝕎𝕖𝕝𝕔𝕠𝕞𝕖 𝔽𝕠𝕠𝕕 我初初比呢几粒味道好热气嘅嘢吓-吓🤔个期望值由100变10,佢好似系包装零食拎几粒出嚟咁…. 希望佢迟啲转咗佢啦 🌟𝕃𝕦𝕔𝕜𝕟𝕠𝕨𝕚 𝕋𝕠𝕜𝕣𝕚 ℂ𝕙𝕒𝕒𝕥 $𝟙𝟙𝟠ᴾᴼᵀᴬᵀᴼ ᴮᴬˢᴷᴱᵀ ᶜᴴᴬᴬᵀ, ˢᵂᴱᴱᵀ ᴬᴺᴰ ˢᴼᵁᴿ ᶜᴴᵁᵀᴺᴱᵞˢ好彩第二碟即刻救返,用松脆雀巢装住豆类杂菜馅料,再混合果酱豆酱乳酪,再配清新石榴,每啖口感有晒脆同滑、
将会变预约困难店嘅印度餐厅

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🌟为必点推介 🌟ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ

𝕎𝕖𝕝𝕔𝕠𝕞𝕖 𝔽𝕠𝕠𝕕

🌟𝕃𝕦𝕔𝕜𝕟𝕠𝕨𝕚 𝕋𝕠𝕜𝕣𝕚 ℂ𝕙𝕒𝕒𝕥 $𝟙𝟙𝟠
好彩第二碟即刻救返,用松脆雀巢装住豆类杂菜馅料,再混合果酱豆酱乳酪,再配清新石榴,每啖口感有晒脆同滑、甜酸辣嘅层次,而且份量适中,会有少少食到唔停口,唔够喉嘅感觉,而且非常开胃

𝕌𝕟𝕚 𝕓𝕦𝕥𝕥𝕖𝕣 ℝ𝕠𝕘𝕙𝕒𝕟𝕚 ℕ𝕒𝕒𝕟 $𝟙𝟟𝟠
ᴬᵁˢᵀᴿᴬᴸᴵᴬᴺ ˢᴱᴬ ᵁᴿᶜᴴᴵᴺ, ᴸᴬᵞᴱᴿᴱᴰ ᴺᴬᴬᴺ
见好多人大推嘅一道菜,但系我就觉得一般,可能印度菜口味偏浓好多香料调味,食咗几味菜个口有其他味再食呢个海胆Naan就食唔出海胆嘅鲜

𝔹𝕠𝕟𝕖𝕝𝕖𝕤𝕤 𝕄𝕒𝕤𝕒𝕝𝕒 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕎𝕚𝕟𝕘𝕤 $𝟠𝟠
ᴷᴼᴷᵁᴹ ᴮᴱᴿᴿᵞ ᴬᴺᴰ ᵀᴬᴹᴬᴿᴵᴺᴰ ᴳᴸᴬᶻᴱ
好啱Date night食嘅鸡翼,拆晒骨做一个Cube型

🌟 𝕊𝕞𝕠𝕜𝕖𝕕 𝔹𝕦𝕥𝕥𝕖𝕣 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 $𝟚𝟝𝟠
ᶜᴬᴿᴬᴹᴱᴸᴵˢᴰ ᵀᴼᴹᴬᵀᴼ, ᴹᵁˢᵀᴬᴿᴰ ᴼᴵᴸ
ᴼᴾᵀᴵᴼᴺᴬᴸ ⁵⁰ᴹᴸ ᴸᴬᴾᴴᴿᴼᴬᴵᴳ ᵂᴵˢᴷᴱᵞ ⁷⁰
我大爱嘅一道菜,带蕃茄味香辣口顺滑,烟熏味超浓超香,鸡好Juicy,又系会食唔停口嘅一道菜

🌟𝔹𝕠𝕟𝕖 𝕄𝕒𝕣𝕣𝕠𝕨 𝔹𝕚𝕣𝕪𝕒𝕟𝕚 $𝟛𝟟𝟠
ᴬᴳᴱᴰ ᴮᴬˢᴹᴬᵀᴵ ᴿᴵᶜᴱ, ˢᴬffᴿᴼᴺ, ᴿᴼˢᴱ ᵂᴬᵀᴱᴿ
呢个系令我想再返去食嘅Reason,外皮酥脆,个饭超香口,入面好多牛肉好soft好入味,再配埋牛骨髓嘅精华真系香到爆,真正foodgasm,portion 都几大

🌟𝕄𝕒𝕤𝕒𝕝𝕒 ℂ𝕙𝕒𝕚 $𝟜𝟠
荣升我香港Top 1 超滑超香好饮又够热,唔知可唔可以得闲入去净系饮杯Masala Chai, 佢平过我Fuel果杯

𝔸𝕝𝕞𝕠𝕟𝕕 𝕂𝕦𝕝𝕗𝕚 $𝟠𝟠
ᴬᴸᴹᴼᴺᴰ ᴮᵁᵀᵀᴱᴿ, ᴿᴬˢᴾᴮᴱᴿᴿᵞ ᴳᴱᴸ
味道同质感我都唔钟意,不过我吹蜡烛嘅时候吹起啲花瓣好有效果,可惜冇人帮我影低😂
用餐时段
庆祝纪念