2021-06-20
同大家分享先*\(^o^)/*我同朋友都拎到job offer la~~(*≧ω≦)所以我哋前一晚即興約食飯,食餐勁嘅黎賀一賀佢wohoo~~開心🥳今次就黎尖沙咀嘅LABEAT Restaurant上OpenRice睇價錢幾貴,算啦慶祝係要食貴啲嘅🔸Hopeful 叫左杯水果味mocktail黎飲 較重菠蘿味🍍 甜甜地唔會一次過一啖飲晒🔸日本拖羅蓉海膽杯🍣 $158想講呢個係超級好食😋omg!!魚生好鮮甜,海膽一啲都唔腥,係好好食啊!拖羅都好正,而海膽個層次感會重過拖羅,但以價錢來講咁細杯好貴,如果大份啲會好啲,但真係超級好食🔸熱熔法國芝士配香草薯及意大利煙肉火腿 $188上菜嗰下震驚了😱冇諗過店員直接喺隔離上演批熱溶芝士,平時係fb睇外國街頭芝士美食就睇得多,估唔到香港都有得食請原諒窮人見識少🤣🤣 (我有拍片但沒得upload,得張相睇下先)。講返嘢食先,呢份就大份過海膽好多,兩個人食呢啲芝士都真係幾濟下,有兩款辣肉腸,火腿,薯仔,蕃茄仔,火箭菜,建議多人share🔸Mussels Pasta $288🍝呢個就正路意粉咁青口新鮮,意粉都好吸味,唔錯🔸北海道粟米雪糕及海棉蛋糕 $128
🔸Hopeful
🔸日本拖羅蓉海膽杯🍣 $158
🔸熱熔法國芝士配香草薯及意大利煙肉火腿 $188
🔸Mussels Pasta $288
🍝呢個就正路意粉咁青口新鮮,意粉都好吸味,唔錯
🔸北海道粟米雪糕及海棉蛋糕 $128
個雪糕好出色好有粟米🌽味,清甜清甜咁,會吸引你繼續食落去見佢粟米味平時好少食到,所以嗌呢個,冇嗌錯!
最後,建議大家要揀返個唔大冷氣嘅位,食到最後真係覺得好凍好凍😂但又冇位調