今晚出铜锣湾行街顺便食饭,喺openrice search到呢间musicbox音乐主题餐厅,野食卖相又唔错,就嚟听下歌chill返晚啦~餐厅喺L square,唔算大间但装修新净舒服,有个DJ corner但职员话DJ煮紧野食😂😂😂 我地叫咗两个周打蚬汤,蒜蓉法包烘得好脆,个汤啲蚬大大粒好鲜甜,比起平时饮既周打蚬汤多啲鲜味之后叫咗个caesar salad,啲romaine lettuce好新鲜爽脆,烟肉咬落都索索声好似食猪肉纸咁,不过芝士粉可以少啲啲🤣主菜方面叫咗半只香草烧鸡同埋西冷牛扒,烧鸡超级juicy,肉质嫩滑,配菜啲薯粒外层脆卜卜好好食,粟米亦都烧得好香味,加咗蒜盐调味够晒惹味~牛扒我地叫咗五成熟,出黎效果都对办,同样系好juicy但鸡肉就再嫩滑啲,我地反而好欣赏佢配菜啲蘑菇,个酱汁好香浓~饮品方面叫咗iced hazelnut latte 同埋chocolqte milkshake, hazelnut latte既榛子糖浆偏重手,棒子味好出,chocolate milkshake好杰身有浓郁朱古力味~

2021-04-07