2020-10-11 2033 浏览
盼望左咁耐终于食到牛大人呀 咁我哋一嚟到已经系1:30 就应该系第一轮嘅人已经食完㗎啦 之后佢第二轮就话1:30至1:45开始叫飞 个个都知其实系冇得上网订位啦 而家咁我哋今次嚟到尖沙咀先特别有呢个午市放题但系都系冇得订位嘅等咗一个钟左右 终于到我啦 量完体温就会问你想食咩餐嘅 咁我就今次就拣咗最贵𠮶个和牛打边炉放题啦 坐低嘅时候都会见到有个大嘅炉同埋有两个细炉 应该系比𠮶啲定量午餐食既如果系出面等位嘅时候 记得要申请返佢个会员 因为而家新开张优惠呢 佢有九折咁 即系变相来讲免加一因为实在等得太耐啦太肚饿啦 咁我哋就即刻就用手机app咁样点左几个牛猪啦咁我哋就坐喺嘢饮柜隔离嘅 咁就俾个overall picture你睇先啦咁佢就好多有自家嘅茶饮 但我自己觉得最好饮系菊花普洱嘅等咗大概15分钟个锅终于到 咁就我哋拣咗佢哋限定嘅芝士牛乳汤底嘅 咁其实食嘅时候完全食唔出任何味嘅 即系好似普通一个牛奶汤咁样系食唔到芝士味 至于配菜,咁我哋两个人啦佢就俾咗一个兜嘅,其实都系啲菜,萝卜,腐竹,比较特别少少会有宽粉,咁熟食方面就会有肉操饭。系个app度就有和牛,墨鱼或干贝滑,同埋一啲台湾小食嘅。咁全

咁佢就好多有自家嘅茶饮 但我自己觉得最好饮系菊花普洱嘅

系个app度就有和牛,墨鱼或干贝滑,同埋一啲台湾小食嘅。

咁全部都可以系个app度咁唔到嘅,但我就发现台湾小食有漏单问题 我叫完2次台湾小食 但系佢始终都冇黎到啦

小食入面最好食系番薯,虽然呢个系佢上错咗嘅菜 我先咁啱食到 但系佢应该系咁多款入面最好味嘅 因为其实台湾肠同其他都有啲冻咁当然你可以浸落个汤到啦

另外,佢个墨鱼滑系必食嘅 我系encore左好多次啦 佢真系好好食弹牙爽口全部都做到 就算佢喺出面𠮶啲远𠮶啲拎墨鱼丸 都唔够佢呢一个咁好食啰

反而干贝话我自己觉得系完全难食 冇弹牙感觉 可能唔洗专登加钱食呢个

虽然真系排太耐队啦但系我下次都会再嚟食因为呢间其实真系喺香港入面我觉得最好食嘅打边炉