2021-01-15 241 浏览
一入到去先发觉餐厅原来有成两层!而且仲有好多特别嘅装饰🤩当日小编同朋友被安排坐喺六人座位,座位十分阔落🥳店员服务态度好好,好热心为我地介绍餐牌🥰掂过碌蔗二人套餐 ($398)巴马火腿沙律沙律份量好多🥗除咗沙律菜之外,仲有青瓜片、粟米、蕃茄仔等,十分丰富🥰 捞埋芝麻酱都几正!沙律表面仲有几块大大嘅巴马火腿,咸度适中,肉质软滑😋👍松叶蟹盖多士味道又香又浓, 个多士好香脆🤩而且有成五片咁多😋夹埋一齐食真系唔错!黑松露卡邦尼意大利粉一上枱已经闻到好香嘅黑松露味🤤意粉口感弹牙,软硬度适中,而且仲好挂汁!几乎每一啖都沾满黑松露酱🥰 个黑松露酱味道非常浓郁,而且好creamy😍真系好抵赞🤤美国安格斯肉眼小编平时都系叫五成熟,切开牛扒呈粉嫰色,肉质尚算软腍,一啲都唔会靭☺️食落牛味都几香浓🤩值得一提嘅伴碟嘅厚切薯条好高质🤤 香脆得黎仲好有薯味🥳就算摆咗一阵都依然能够保持香脆口感😋👍榛子朱古力棒果味都几重,略嫌太甜🙈焦糖朱古力冻冰冰饮热朱古力就最啱!拉花好靓🥰焦糖味可以再浓啲!略嫌都系有啲甜🙈甜品🤓甜品系自家制乳酪雪糕,小编觉得质感太过黏口🙈 雪糕味道偏甜,如果酸啲会更好😚 只要喺订枱时讲返声,仲可以获得

掂过碌蔗二人套餐 ($398)
巴马火腿沙律

松叶蟹盖多士

黑松露卡邦尼意大利粉

美国安格斯肉眼

榛子朱古力
棒果味都几重,略嫌太甜🙈

焦糖朱古力

甜品🤓

只要喺订枱时讲返声,仲可以获得一客蛋糕甜品🤩当日有朱古力慕丝蛋糕🍰餐厅好有心思,会喺碟到画上卡通同写字✍️用黎庆祝纪念日就最啱啦🥳可惜当日嘅蛋糕有啲似摆左好耐受潮嘅味道😣朱古力味唔算浓郁,没有太大惊喜🥺

虽然用呢个价钱食午餐好似都有啲贵,但如果系庆祝特别日子/男女朋友生日都几适合!除咗呢个掂过碌蔗套餐之外,都有普通lunch set,有burger、意大利饭、意粉等,都系$5-6x左右喳!都几抵食咁🥳
Amico 1890(旺角)
📍旺角洗衣街24号地舖

抵食指数:😚😚😚😚😚😚😚/10