2019-09-01 125 浏览
人们经常说「食甜品有第二个胃」,真的不可不信,话说今日同朋友已经食咗一个好丰富嘅午餐,但当行过Tartes & Pop,二话不说就已经被吸引住一入到店舖见到好多唔同款式嘅挞,外型十分精致、仲有好多不同嘅口味。最后拣咗以下四款口味,外卖每件蛋糕仲有独立包装,外卖盒都好得体Coffee Crème Brûlée tarte - 咖啡味好香浓,幼滑法式炖蛋上有一层脆焦糖,好吸引。呢个咖啡法式炖蛋另一个特别之处就系当我们食完一啖再喝一口热茶,味道就好像港式奶茶一样,好特别Strawberry Vanilla tarte 士多啤梨忌廉挞,口感有啲似芝士挞,好香又够滑,最钟意佢厚厚嘅曲奇饼底Mojito tarte 薄荷青柠挞,卖相好精致,有两层高,上层系青柠啫喱,好清新嘅青柠香味,酸酸甜甜好开胃Lemon Gianduja tarte 柠檬榛子朱古力挞,个人比较钟意食清新口味嘅甜品,呢个柠檬挞酸甜清香,就算食饱饭食都唔会觉得有滞嘅感觉

外卖自取
  • 薄荷青柠挞