2021-06-14
今次係我第二次挑戰光榮嘅巨型奄列上一次食嘅係叉燒奄列,最終要俾錢買個外賣盒打包,食剩半份都可以裝滿個外賣膠盒。上次個叉燒奄烈食唔晒嘅原因,我覺得某程度上係因為個蛋煎得太熟,太乾好頂肚。今日早餐都未食就到午飯時間,出門口就已經打算去光榮再次挑戰巨型奄列。坐低二話不說就叫咗一個沙嗲牛肉巨型奄列,蛋要生啲,走包。店員同我講好大份,有成20隻蛋,我會食唔晒,我自己已經試過一次當然心中有數。我覺得佢20隻蛋係講笑,8-10隻我就信。討論區有人話呢個巨型奄列係有六隻蛋,我就覺得一定唔止,我估計有8隻以上。沙嗲牛肉比起叉燒好食,因為有啲汁,而且叫咗佢唔好太過熟,今次比上次容易入口,而且蛋滑咗好食好多。入面嘅沙嗲牛肉都唔少,最好笑嘅係食食吓連廚房都望出嚟睇吓我食唔食得晒。我當然食得晒,除咗頭尾冇餸嗰啲蛋,係因為冇曬牛肉所以冇食埋。我本來仲想叫多件西多(西多餐$29),因為齋叫飲品好似冇咁抵,但係始終怕肥,都係放棄,叫咗杯凍檸檬茶走甜少冰。女孩子唔好飲咁多凍嘢係常識,但係嗰杯少冰嘅凍檸檬茶啲冰多到不得了。好在店員好好人,我同佢講,佢就畢起啲冰加番啲熱茶俾我。巨型奄列$33 凍檸檬茶$17大滿足結論:下次
坐低二話不說就叫咗一個沙嗲牛肉巨型奄列,蛋要生啲,走包。
好在店員好好人,我同佢講,佢就畢起啲冰加番啲熱茶俾我。
巨型奄列$33 凍檸檬茶$17
大滿足
結論:下次試吓雞絲巨型奄列。
希望光榮可以整返個巨型奄列套餐包埋嘢飲,同埋可以整返一個雜錦奄列。