2020-01-17 124 浏览
今日係沙田做完嘢,順便同同事行去新城市廣場食番碗拉麵🍜慰勞下個肚先🤩🤩呢間「我武者羅」係來自日本🇯🇵涉谷的拉麵店。主打係新潟生薑醬油湯底😍😋開動,我唔客氣啦!.《招牌特製生薑醬油拉麵》醬油湯底甘醇香濃,把生姜拌勻後,味道層次更顯豐富🤩。爽身麵條配上粉嫩軟腍的慢煮豚肉和嫩滑的雞肉,令到整碗拉麵🍜添加多了一份清爽美味。.《濃厚咖哩味噌沾麵》豬腩肉肉味濃又不油膩,咖哩沾醬味道微甜帶陣陣香料味,不會過鹹。扁濶麵條配上清新番茄醬,形成酸酸甜甜的味道,惹味中帶點清新👍👏🏻 .《我武者羅燒餃子 》🥟日本直送餃子,皮薄多汁,煎得非常香脆,配上自家製和風醋。😋正宗日式味道,好味。.《和風唐揚雞》外皮炸得香口的雞塊皮脆肉滑好Juicy,配上梅子醬汁,微微酸甜減去炸物的油膩感。👏🏻👍 《揚出豆腐》外脆內軟的玉子豆腐,伴上羊棲菜和生姜蓉,清爽不油膩👍👍