入到离岛,十有八九都系食海鲜🦞,草根偏偏反其道而行,去咗食土耳其菜🇹🇷。原因喺经过餐厅,见到招牌写住「最好的烤肉串和比萨」,好想试吓有几好食😋,究竟喺咪真系BEST Kebab & Pizza🍕?.有见及此,草根特登点咗Kebab Burger🍔同Pizza🍕!.📍墨西哥比萨($120/12”)Mexican pizza (cheese, tomato, jalapeño, beef, onion)薄饼叫咗墨西哥口味,主角当然唔少得辣辣地嘅墨西哥辣椒🌶️、芝士🧀、番茄🍅同牛肉。一入口已经感觉几辣🔥,再食多两啖,简直觉得有团火喺口腔爆发🥵🔥🔥🔥。建议唔食得辣嘅朋友千祈唔好叫呢款🍕。芝士铺满晒成个薄底Pizza👏🏻,仲有拉丝效果😏。牛肉调味唔错,不过份量太少🤏🏻。整体嚟讲, 味道唔够丰富,配料亦都唔够多。.📍自制香蒜蓉意大利面($68)Homemade Pesto Sauce Pasta另外仲试咗佢哋自制嘅青酱意粉🍝,青酱主要以蒜蓉、罗勒🌿、松子、橄榄油同🧀芝士混合而成,味道清新。🍝意粉烟韧有咬口,配上自家制青酱十分开胃,而且份量刚好。.📍最好的烤肉汉堡($68)Best Kebab Bur
墨西哥比萨
📍墨西哥比萨($120/12”)
自制香蒜蓉意大利面
自制香蒜蓉意大利面
📍自制香蒜蓉意大利面($68)
Homemade Pesto Sauce Pasta
最好的烤肉汉堡
📍最好的烤肉汉堡($68)
Best Kebab Burger
🍔汉堡内用上Kebab肉,但老实讲Kebab肉质麻麻地🤔,原因喺选料太瘦😢,令口感较干👉🏻👈🏻,同时亦都欠缺肉汁同肉香😤,汉堡上配上片装芝士🧀、番茄🍅同生菜🥬,正常发挥,旁边仲有薯条🍟。呢个「Best Kebab Burger」令人失望😞。
📍Coca-Cola($10)
Menu
2020-07-03