2018-10-21 294 浏览
最近拉面店新热潮系港九新界都开咗分店嘅霸拉面,今日终于试到咁有霸气嘅拉面店。位于尖沙咀嘅霸吗拉面果然系人气急升,下午三点店舖门外大排长龙,不过见到条龙不断移动,都算几快有位,所以都决定排一排队试食。其实都只系等左15分钟就有位,人流几快!今日试咗佢哋镇店之宝—浓厚猪骨豚肉玉子拉面、辛辣柠檬豚肉拉面加玉子。再叫咗一份羽根烧饺子。店舖免费供应冻柠檬水,饺子上枱好吸引,一边煎得香脆微焦,食落去仲有肉汁。我𠮶本豚肉拉面到咗,先试下佢个汤底,味道浓郁,拉面爽口弹牙,面质真不错!再试个招牌豚肉,系慢煮厚切嘅猪腩肉,入口即溶,正!老婆果碗辛辣柠檬汤底味道好特别,酸酸辣辣,有啲似冬阴公嘅感觉!总括而言,咁多人排队,绝对唔系浪得虚名,无论面质、汤底及豚肉也是有质素嘅!

其实都只系等左15分钟就有位,人流几快!

2018-10-20
等候时间
15 分钟 (堂食)