2021-06-05 262 浏览
最近我完全系疯狂地迷上焙茶同抹茶。❣️唔知呢到有冇焙茶控同抹茶控呢🖖🏻~ 今次嚟咗呢间位于铜锣湾主打自家制抹茶甜品嘅小店试下🤣 由于系小店,所以店内位置唔太多,所以会见到店外keep住有条小人龙排紧队!! 店内嘅装饰都几有日本风味🇯🇵--✨焙茶半熟焦香芝士蛋糕🍰 $48其实我一直喺抹茶芝士蛋糕同焙茶芝士蛋糕中犹豫不决🥺 因为两个都好吸引,两个都好想食🥲 焙茶芝士蛋糕嘅感绵滑,芝士味都几香浓。食落都有焙茶味味🍵,但个人觉得可以再浓𠮶再浓啲🤣 (超钟意焙茶嘅人应该会明白🤣-✨三色雪糕窝夫🍦 $69呢个雪糕有齐抹茶,焙茶同埋牛乳三款味道,最适合有选择困难症嘅我( ˶¯ ꒳¯˵) 抹茶雪糕🍦嘅抹茶粉系选用京都抹茶粉,所以抹茶味都几浓。加上雪糕系用北海道3.6牛乳而制成,所以感较软滑🤣 反而焙茶味比较无咁浓烈,同偏甜🥲 另外仲有唔少配料,例如红豆,白玉同埋粟子粒🥰 相当丰富,啱晒share一齐食( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ

焙茶半熟焦香芝士蛋糕

✨焙茶半熟焦香芝士蛋糕🍰 $48